Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

INTEGRITES консультує Longwing Energy S.C.A. щодо запуску першої черги вітроелектростанції загальною потужністю 500 МВт у Запоріжжі

INTEGRITES консультує Longwing Energy S.C.A. щодо запуску першої черги вітроелектростанції загальною потужністю 500 МВт у Запоріжжі

INTEGRITES консультує EuroCape Україна, дочірню компанію, яка опосередковано належить LongWing Energy, незалежному люксембурзькому виробникові електроенергії з відновлюваних джерел у Європі, щодо запуску першої черги вітропарку загальною потужністю 500 МВт у Запоріжжі. Об’єкт є однією з наймасштабніших наземних вітроелектростанцій, що будуються в Україні.

До проєкту долучились компанія GE Capital (партнер з фінансування) та Корпорація приватних закордонних інвестицій (раніше OPIC), яка забезпечила страхування політичних ризиків та кредитне фінансування.

1 травня 2021 року перша черга І вітропарку потужністю 98 МВт розпочала комерційне виробництво електроенергії за пільговим тарифом, встановленим Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Раніше INTEGRITES виступила юридичним радником Eurocape Ukraine I щодо завершення першого етапу проєктного фінансування. Перша черга вітропарку потужністю 98 МВт забезпечить електроенергією 170 тис. домогосподарств. Після завершення будівництва та ведення в експлуатацію, очікується, що об’єкт допоможе зменшити викиди вуглецю більш ніж на 4,86 тон на рік та забезпечить електроенергією 780 тис. домогосподарств.

INTEGRITES надавала консультації Eurocape Ukraine I з усіх юридичних питань щодо проєкту, включаючи структурування, фінансування, розробку, будівництво та експлуатацію, зокрема щодо попереднього договору купівлі-продажу електроенергії, ведення в експлуатацію, підключення до мережі, отримання пільгового тарифу та відповідності до інших регуляторно-технічних вимог. Фірма також консультувала щодо договорів передачі електроенергії, а також виконання договору купівлі-продажу електроенергії Гарантованим покупцем.

Команда, що працювала над проєктом, під керівництвом керуючого партнера, доктора права Олексія Феліва, включала партнера та керівника практики банківського та фінансового права Ігоря Красовського, партнера та керівника практики корпоративного права та M&A Іллю Ткачука, партнера на керівника практики податкового та митного права Вікторію Фоменко.

Керуючий партнер, доктор права Олексій Фелів: «Eurocape звернулася до INTEGRITES у 2018 році, коли проєкт вимагав комплексної консультації з регуляторних питань та щодо банківського договору купівлі-продажу електроенергії. Ми виконали вимоги OPIC (зараз DFC) та домовились про прийнятні умови з Гарантованим покупцем. Після завершення етапу фінансування ми надали комплексні консультації для розвитку проєкту. Зараз перша черга вітропарку введена в експлуатацію. Ми відчуваємо себе частиною цієї великої справи та радіємо її успішному завершенню. Будемо продовжувати консультувати клієнта щодо наступних етапів проєкту».

Партнер Ігор Красовський: «Eurocape – це один з найбільших інвесторів у сферу відновлюваної енергетики в Україні. Для нас велика честь бути їхнім юридичним радником у цій транзакції, а також провідним консультантом з питань розвитку бізнесу клієнта в Україні. Тішить бачити, як проєкт досяг важливого етапу та був успішно реалізований. Ми в INTEGRITES пишаємося своїм внеском та продовжимо захищати інтереси клієнта».


Як досвідчений галузевий експерт та провідний юридичний радник найбільших іноземних інвесторів у зелену енергетику в Україні, INTEGRITES розуміє виклики, які ставить світовий тренд до декарбонізації. Фірма створила Green Transition Task Force – команду, що допомагає місцевому та міжнародному бізнесу долати ці виклики. Наша мета й місія – підтримувати клієнтів у проєктах, що позитивно впливають на навколишнє середовище. Зокрема, це проєкти у сфері альтернативної енергетики, акумулюючих потужностей, зеленого водню та торгівлі електроенергією з відновлюваних джерел.

Офіційні постачальники послуг