Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

INTEGRITES допомогла захистити право ТОВ «Метро Кеш енд Кері Україна» на зміну енергопостачальника

Команда судової практики INTEGRITES допомогла успішно захистити в апеляційній інстанції права ТОВ «Метро Кеш енд Кері Україна» у спорі з його колишнім енергопостачальником. Приводом для виникнення спору став позов опонента проти одного з магазинів мережі «Метро Кеш енд Кері Україна» з вимогою стягнути штраф за зміну енергопостачальної компанії.

Спір має значення як для клієнта INTEGRITES, так і для інших споживачів електроенергії. З одного боку, в Україні діють Директива  2009/72/EС про спільні правила внутрішнього ринку електричної енергії та Закон України про ринок електричної енергії. Для споживачів вони передбачають можливість самостійно обирати та змінювати компанію-постачальника електроенергії. Водночас неоднозначні норми в підзаконних актах призводять до того, що багато постачальників намагаються стягнути штрафи з екс-клієнтів.

Для INTEGRITES це вже друга справа, що стосується захисту права на рішення клієнта вільно змінити енергопостачальника. Інше провадження, в якому перша та друга інстанції пристали на сторону постачальника електроенергії, вже розглянув Верховний Суд України та своїм рішенням повернув справу на новий розгляд до суду першої інстанції.

«В обох випадках метою INTEGRITES та наших клієнтів є формування судової практики, яка унеможливить покарання гривнею тих споживачів, які скористалися законним правом на зміну компанії-постачальника електроенергії», – коментує партнер і керівник судової практики INTEGRITES Олександр Оніщенко.

До складу команди INTEGRITES, що супроводжувала «Метро Кеш енд Кері Україна» у процесі, також увійшли старші юристи Сергій Римар та Антон Каганець.

*«Метро Кеш енд Кері Україна» – українське представництво одного з міжнародних лідерів гуртового продуктового ритейлу, METRO Group (Німеччина). Мережа, що представлена в Україні з 2003 року, налічує 26 торговельних центрів у різних областях країни.

Офіційні постачальники послуг