Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

INTEGRITES допомагає Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку удосконалити ринки енергетичної та іншої сировинно-товарної продукції

INTEGRITES надає технічну допомогу Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) в удосконаленні ринків енергетичної продукції та організованої торгівлі сировинними товарами в Україні. Фірма у складі консорціуму бере участь в проєкті технічної допомоги Європейського Союзу Україні, разом з іншими учасниками –  PwC EU Services EESV та Correggio Consulting Ltd (обидва – Бельгія). Адміністрування проєкту здійснюється Представництвом Єврокомісії в Україні.

Основні завдання проєкту – розвиток НКЦПФР в новій ролі органу нагляду за організованою торгівлею сировинними товарами й підтримка їхніх ключових зацікавлених осіб – стейкхолдерів (оптових покупців та продавців, операторів торговельних майданчиків, інших надавачів інфраструктурних послуг).

В рамках проєкту консорціум за участі INTEGRITES розробить механізми міжвідомчого та транскордонного співробітництва в моніторингу та розслідуванні правопорушень на ринку, впровадить цільову модель регулювання торгових майданчиків для сировинних товарів, допоможе у створенні стандартних договорів для торгівлі такими товарами.

Проєктом також передбачені семінари для НКЦПФР для вдосконалення її фаховості з контролю над організованими енергетичними та іншими ринками сировинних товарів. Семінари фокусують досвід країн ЄС та способи його адаптації до екосистеми українського права. Перший семінар, присвячений повноваженням та співпраці регуляторних органів – НКЦПФР, НКРЕКП, АМКУ та Міністерства енергетики України, відбувся у вересні 2021 року. Наступний, присвячений відстеженню ознак зловживань та маніпуляцій з боку учасників ринків, заплановано на початок жовтня 2021 року.

Проєкт також передбачає допомогу в управлінні кредитними ризиками та збільшенні ліквідності на ринках сировинних товарів в Україні, зокрема, за допомогою неттінгу та доступу до клірингових послуг.

Партнер та співголова практики банківського та фінансового права INTEGRITES Олег Загнітко є старшим ключовим експертом проєкту. Партнерку та керівницю практики міжнародного арбітражу INTEGRITES Олену Перепелинську нещодавно призначено допоміжним експертом проєкту.

Офіційні постачальники послуг