Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Інноваційні рішення від Schneider Electric для елеваторів: досвід групи компаній VITAGRO

Інноваційні рішення від Schneider Electric для елеваторів: досвід групи компаній VITAGRO

Київ, 21 січня 2021 року – Компанія «Шнейдер Електрік Україна», лідер цифрової трансформації в області енергоменеджменту та автоматизації, успішно втілила проєкт з комплексної автоматизації для одного з елеваторів групи компаній VITAGRО, а саме "ВІТ АГРО КРАСИЛІВ", що на Хмельниччині.  Спільно з партнерами – ТОВ "СМАРТ ІНДАСТРІ ГРУП" та ТОВ "ЗАВОД "ПРИЗМА ЕЛЕКТРІК"", офіційним системним інтегратором Schneider Electric,  було реалізовано проєкт з впровадження рішення доповненої реальності EcoStruxure Augmented Operator Advisor у роботі елеватору.

Керівництво ГК VITAGRO добре розуміє, що ефективне ведення бізнесу в сучасних умовах потребує своєчасного впровадження нових технологій і підходів. «Рішення для створення доповненої реальності вже давно використовуються у промисловості. Для агросфери - це перший проєкт і я дуже радий з того, що ми успішно впроваджуємо інновації та наближаємо діджиталізацію в різноманітних галузях економіки України. Запорукою успішної роботи елеватора на сьогоднішній день є комплексний підхід. Окрім встановлення нового обладнання, потрібні сучасні технології, що дозволяють ефективно вирішувати задачі з енергоефективності, екології й автоматизації виробничих процесів», коментує  Михайло Бубнов, Генеральний директор «Шнейдер Електрік Україна».

Про проєкт

Реалізація проєкту комплексної автоматизації "ВІТ АГРО КРАСИЛІВ" тривала 8 тижнів.

За словами Михайла Сиротенко, директора "СМАРТ ІНДАСТРІ ГРУП", пропонуючи Замовнику Augmented Operator Advisor, сторони хотіли досягти в короткий час декілька цілей одночасно:

- мінімізувати кваліфікаційні вимоги до експлуатаційного персоналу;

- підвищити ефективність власної сервісної служби та мінімізувати час, що витрачається на виявлення несправностей у системі управління;

- мінімізувати час простою, пов'язаний з усуненням потенційно можливих несправностей у системі управління.

Для досягнення цього вже стандартне рішення з комплексної автоматизації елеваторних комплексів Smart Route, розроблене із застосуванням розподіленої архітектури системи АСУТП контролерів серії Modicon M2xx та ліцензійного програмного забезпечення Citect SCADA компанії Schneider Electric, було розширене додатковим модулем на базі EcoStruxure Augmented Operator Advisor. Візуалізація процесу при цьому була повністю побудована з використанням стандарту ISA-101.

В результаті вдалось досягти поставленої мети та Замовник отримав нові можливості, що підвищили продуктивність та знизили експлуатаційні витрати елеватора:

- швидкий доступ до актуальної електронної документації та паспортів на кожен щит, що входить до складу системи управління;

- виведення інформації про поточні навантаження на ключові елементи системи (струми норій);

- індикація аварій, що найчастіше зустрічаються, і підказки з процедурами щодо їх усунення в режимі доповненої реальності;

- інформування про необхідність та підказки з процедурами проведення регламентних робіт з обслуговування щитів у режимі доповненої реальності.

«Ми пишаємось тим, що стали першими в Україні хто реалізував цей інноваційний проект. Це дуже відповідально, тому що, бути першими завжди складніше. Ми це зробили завдяки нашій команді професіоналів, яка постійно розвивається та ставить перед собою найамбітніші завдання. Ми  здійснюємо сервісне обслуговування наших замовників та надаємо технічну підтримку 24/7, ми дуже добре розуміємо наскільки це важливо в сьогоднішніх умовах. Впровадження даної системи дозволить покращити якість нашого рішення і, як наслідок, підвищити загальне задоволення замовника від його використання. Нам довіряє все більша кількість замовників завдяки використанню сучасного обладнання Schneider Electric, запровадженню сучасних технологій, та комплексному, професійному підходу», - коментує  Єгор Ковалевський, Директор «Заводу «Призма Електрик».

Про рішення

Рішення доповненої реальності EcoStruxure Augmented Operator Advisor надає у розпорядження фахівців елеватору інформацію в реальному часі тут і зараз. Додаток, що інсталюється на смартфон чи планшет, підвищує ефективність роботи, дозволяючи операторам накладати поточні дані та віртуальні об'єкти на модель розподільної шафи, машинного обладнання та установки.

«Вітаю всіх участників з успішним запуском проєкту. "ВІТ АГРО КРАСИЛІВ" – це перший елеватор в Україні, що запровадив рішення доповненої реальності у своїй роботі.  Разом з партнерами ми забезпечили безперебійну і безпечну роботу обладнання. Сучасні підприємства повинні замислитись вже сьогодні щодо трансформації своїх процесів із залученням інновацій. Це вже не стільки модний тренд, а необхідна складова успіху!», коментує Директор департаменту Промисловість Павло Пилипенко.

Про компанію Schneider Electric

Мета компанії Schneider Electric - допомагати всім максимально ефективно використовувати енергію та ресурси, об'єднуючи прогрес і сталий розвиток. Ми називаємо цю концепцію Life Is On.

Наша місія - стати вашим цифровим партнером для досягнення стійкого розвитку та ефективності.Ми сприяємо цифровій трансформації, інтегруючи кращі процеси і технології в області управління електроенергією, підключення продуктів до Інтернету, хмарних рішень, елементів управління, програмного забезпечення і послуг для всього життєвого циклу об'єктів.

Таким чином ми забезпечуємо комплексне управління для оселі, будівель, центрів обробки даних, інфраструктури і промислових об'єктів.Ми - найлокальніша з усіх глобальних компаній. Ми ЗА відкриті стандарти і партнерські відносини з усіма, хто поділяє наше прагнення до поліпшення якості життя і підтримує цінності різноманіття, рівних можливостей і самореалізації.

Офіційні постачальники послуг