Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Horizon Capital залучив 125 млн доларів на першому етапі формування нового фонду з цільовим розміром 250 млн доларів, для інвестицій в українські компанії

26 вересня 2022 р.: Horizon Capital, американська компанія прямих інвестицій, що інвестує в експортно-орієнтовані компанії з високими темпами росту в Україні та регіоні, оголосила про формування нового фонду Horizon Capital Growth Fund IV, L.P. (“HCGF IV”, “Фонд”) у який було залучено 125 млн доларів на першому етапі. Фонд підтримуватиме підприємців-візіонерів, які очолюють швидко зростаючі технологічні та  експорто-орієнтовані компанії.

Horizon Capital є провідною інвестиційною компанією у Центрально-Східній Європі, з активами під управлінням на понад 1,2 млрд доларів, зокрема залучивши понад 580 млн доларів капіталу для підтримки підприємців-візіонерів з України та Молдови («Регіон») протягом лише останніх 5 років.  Сукупний капітал інвесторів фондів перевищує 570 млрд доларів. Фонди під управлінням Horizon Capital інвестували у понад 160 компаній, у яких працевлаштовано понад 77 000 осіб.

Із запуском фонду HCGF IV, компанія Horizon Capital досягла рекордно високого результату першого етапу, зібравши 50% від своєї цілі в 250 млн доларів, і найвищого результату першого етапу в історії компанії. На першому етапі Фонд підтримали Європейський банк реконструкції та розвитку («ЄБРР»), Міжнародна фінансова корпорація («МФК»), Deutsche Investitions- und Entwicklungsgesellschaft («DEG») дочірня компанія KfW Group, Голландський банк розвитку («FMO»), Швейцарський інвестиційний фонд для ринків, що розвиваються («SIFEM»), Western NIS Enterprise Fund та Zero Gap Fund (сформований у співпраці між The Rockefeller Foundation та John D. and Catherine T MacArthur Foundation).

Офіційна церемонія підписання відбулася сьогодні в лондонському офісі IFC, у якій взяли участь провідні представники установ-інвесторів, а також Засновник і Головний виконавчий директор Horizon Capital Олена Кошарна та Старший партнер Василь Тофан. Президент України Володимир Зеленський сьогодні приєднався до інвесторів Фонду на офіційну церемонію підписання з України через відеозв’язок. Президент Зеленський подякував інвесторам за те, що вони сьогодні інвестують в Україну, що вони підтримують Україну в критичний момент її історії та надають капітал для підтримки економічного відновлення та створення робочих місць.

«Для нас велика честь увійти в історію, запустивши перший фонд для України та Молдови з моменту 24 лютого, і перший фонд, який підтримає ці країни з того часу, як вони отримали заслужений і важко здобутий статус кандидата в ЄС у червні поточного року», - сказала Олена Кошарна, Засновник і Головний виконавчий директор Horizon Capital. «Ми присвячуємо цей Фонд народу України, який надихає світ своєю хоробрістю та наполегливістю у захисті Батьківщини, забезпечуючи таким чином майбутнє, в якому Україна займатиме належне їй місце серед європейських держав. Україні потрібні інвестори, які в неї вірять, які стоять пліч-о-пліч з її народом, які роблять все для того, щоб гарантувати, що інвестиції будуть доступні вже зараз, а не після закінчення війни. Українці повинні мати доступ до ресурсів сьогодні, щоб прискорити економічне відновлення та відродження своєї країни. Horizon Capital підтримував Україну з 2006 року, підтримує Україну сьогодні та буде продовжувати підтримувати в майбутньому. Ми безмежно вдячні нашим інвесторам за виділення капіталу доступного до використання вже зараз, за ​​їхню непохитну віру в нашу команду, нашу візію, нашу стратегію та наше бачення, а також за цей потужний сигнал для інших учасників ринку. Ми впевнені, що цей історичний фонд матиме величезний успіх, забезпечуючи як прибуток інвесторам так і позитивний вплив на розвиток країни у наступні роки».

Василь Тофан, Старший партнер, продовжив: “Я пишаюся своїми співвітчизниками в Молдові за те, що вони прийняли більше українських біженців на душу населення, ніж будь-яка інша країна, а також за їхньою силу та стійкість. Цей дух стійкості також демонструють технологічні компанії в усьому регіоні, особливо в Україні, де технологічний сектор стимулює високі темпи впровадження інновацій та цифровізації, продемонструвавши зростання протягом першої половини 2022 року на 23% порівняно з аналогічним періодом минулого року та забезпечивши рекордно високі доходи від експорту на рівні 3,74 млрд доларів із прогнозом понад 8 млрд доларів за весь 2022 рік. Новий фонд і надалі зосереджуватиметься на технологічних та експортно-орієнтованих компаніях, які очолюють підприємці-візіонери з вдалим досвідом використання конкурентоспроможних платформ для досягнення глобального успіху, спираючись на успіх нашого попереднього фонду з 2017 року на 200 млн доларів, чиї відмінні результати є зумовлені вражаючими показниками діяльності наших компаній та їхніх талановитих засновників і управлінських команд. Ми раді розширювати нашу діяльність і продовжувати надавати капітал у розмірі 10-30 млн доларів кожній компанії, водночас надаючи додаткову практичну підтримку для зростання та розвитку цих компаній.”


Horizon Capital (www.horizoncapital.com.ua) є провідною інвестиційною компанією в Україні, яка управляє чотирма фондами прямих інвестицій (більше 40 інституціональних інвесторів) з активами понад 1,2 млрд. доларів. Horizon Capital є активним інвестором та підтримує підприємців - візіонерів, які трансформують бізнес середовище в Україні та регіоні. Stephenson Harwood LLP виступив юридичним радником Фонду.

Цей прес-реліз надається виключно в інформаційних цілях. Цим Horizon Capital не надає інвестиційних порад і не надає будь-якій особі права покладатися на зміст цього прес-релізу. Цей прес-реліз не є пропозицією продати або пропозицією придбати частки участі в Horizon Capital Growth Fund IV LP («Частки Участі») або будь-які інші цінні папери в будь-якій юрисдикції та ні за яких обставин не є пропозицію, проханням або продажем у будь-якій юрисдикції, в якій, або будь-яким особам для яких, така пропозиція, прохання чи продаж були б незаконними. Тут відсутня публічна оферта Часток Участі. Частки Участі пропонуються шляхом приватного розміщення відповідним інвесторам.

Офіційні постачальники послуг