Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Допомогти дітям з опіками: Київстар запускає всеукраїнську благодійну ініціативу та виділяє 10 мільйонів гривень на медичне обладнання до центру незламні у Львові

У межах проекту "Дитяча надія" мобільний оператор  разом  з  благодійною платформою dobro.ua об’єднується з Національним реабілітаційним центром «Незламні» на базі Першого медобʼєдання Львова заради допомоги дітям з опіками. Київстар виділяє 10 000 000 мільйонів гривень для придбання сучасного медичного обладнання до опікового відділення лікарні та закликає своїх абонентів долучитися д благодійної ініціативи.

“Команда Київстар щодня робить все можливе, аби українці залишалися на зв’язку. Окрім цього, ми продовжуємо системно допомагати державі, військовим, лікарням та постраждалим людям впоратися з наслідками війни. Наразі компанія інвестує 10 мільйонів гривень на придбання медичного обладнання до Національного реабілітаційного центру «Незламні» для допомоги дітям з опіками. Запрошуємо до підтримки ініціативи всіх небайдужих, аби разом рухатись назустріч перемозі», - коментує Костянтин Вечір, B2B директор Київстар.

За статистикою щорічно в Україні 12 тисяч дітей отримують опіки. Через війну ця кількість зростає щодня, адже майже всі мінно-вибухові поранення супроводжуються термічними травмами. Через відсутність необхідних умов і медичного обладнання найважчих дітей з опіками Україна змушена відправляти за кордон. Врятувати їх в Україні поки, на жаль, неможливо.

Відтак розвиток опікової служби є одним з пріоритетів Міністерства охорони здоров’я України.

“Ми хочемо побудувати в Україні таку опікову службу, щоб кожна дитина, яка має опіки, могла отримувати висококваліфіковану ефективну медичну допомогу саме в Україні, а не їхати для такого лікування за межі рідної держави» - зазначає Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Національний реабілітаційний центр “Незламні” на базі Першого медоб’єднання Львова з перших днів повномасштабного вторгнення став одним з головних прихистків для дітей, які постраждали від війни. Лікарня прийняла більш як 250 діток з мінно-вибуховими ураженнями та опіками з усіх куточків України.

«Ми стабілізувовували та лікували дітей після катастроф у Броварах, Вінниці, Чаплино, Дніпрі, Бахмуті. І це лише частина міст, з яких доводилося рятувати дітей із опіками. Опікова травма є однією з найскладніших у лікуванні, а медичне устаткування при цьому грає вирішальну роль у ході надання невідкладної допомоги. Через відсутність необхідного медичного обладнання ми вимушені просити про евакуацію наших маленьких пацієнтів в західні країни. Наша мета зробити так, щоб всю необхідну допомогу ми надавали в одному місці, вдома, в Україні», - сказав Олег Самчук, гендиректор Першого медоб’єднання Львова.

На виділені кошти від оператора до Центру Незламні будуть закуплені: унікальне опікове ліжко, наркозна станція, хірургічні інструменти та лабораторне обладнання для аналізів. Це дозволить вже зараз розширити можливості лікарів у наданні повноцінної допомоги постраждалим дітям. Також співробітники компанії першими зібрали 400 000 тисяч гривень на придбання дефибриллятора, який вже функціонує в лікарні.

«Дитяча надія – це приклад того, як невеликі донати в 5-10 гривень можуть допомагати тисячам українців. За майже 5 років співпраці абоненти Київстару довели, що для українців немає нічого неможливого. Адже разом з благодійною платформою dobro.ua було втілено більше 57 проектів по закупівлі медичного обладнання на суму більше 14 мільйонів гривень. Ми раді, що цього року розширюємо програму та можемо допомагати, у тому числі, дітям з опіковими травмами” - сказала Ірина Гуцал, директорка благодійної платформи dobro.ua.

Наразі у межах ініціативи триває збір на лазер проти опікових рубців у постраждалих дітей. Кожен абонент передлаченого зв’язку може зробити разовий переказ за допомогою SMS на номер 450025, долучитись до проекту через пожертву з банківської картки на сайті dobro.ua або підключити пакет “Київстар ТБ Благодійний” з якого будуть щомісяця йти 100 гривень на підтримку проекту.

Офіційні постачальники послуг