Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Дочірня компанія VR Capital Elementum Energy ввела Дністровську ВЕС в експлуатацію

Київ, 6 травня 2021р. VR Capital Group рада повідомити про введення в експлуатацію Дністровської вітроелектростанції (ВЕС) потужністю 40 МВт. Після завершення механічної частини проєкту в грудні 2020 року, коли були встановлені 10 вітрогенераторів GE 137-4.0 МВт з висотою осі 131 метр, електростанція пройшла всі необхідні випробування та протоколи для початку діяльності. Проєкт у відновлюваній енергетиці був реалізований дочірньою компанією VR Capital Elementum  Energy спільно із американським девелопером Ukraine Power Resources.

Дністровська ВЕС розташована на плато над Дністровським лиманом в Одеській області України та має потужний вітровий ресурс. Вітрові турбіни проєкту є найбільшими встановленими в Україні на сьогоднішній день. Завдяки інвестиціям у 59 мільйонів євро, вітроелектростанція є одним з найбільших проєктів ПІІ, реалізованих в Україні у 2020 році.

Очікується, що протягом свого терміну експлуатації Дністровська ВЕС буде виробляти 146 ГВт-год електроенергії на рік та дозволить уникнути викидів 108 000 тонн вуглекислого газу (CO2) щорічно.

Будівництво Дністровської ВЕС розпочалось у лютому 2020 року. Через глобальну пандемію роботи проводились із дотриманням протоколів охорони здоров’я та безпеки. Попри складні обставини, вітроелектростанція була побудована у рекордно короткі терміни з використанням інноваційного підходу та з залученням багатьох підрядників під загальним управлінням партнерів по проєкту, що дозволило ефективно координувати хід виконання робіт.

Наразі Elementum Energy та Ukraine Power Resources знаходяться в процесі будівництва другої фази Дністровської ВЕС потужністю 60 МВт, яка, як очікується, буде введена в експлуатацію в І кварталі 2022 року.

Річард Дейтц, президент VR Capital Group Ltd. та голова ради директорів Elementum Energy, прокоментував: «Ми раді вітати перший вітровий парк у портфелі відновлюваних енергетичних активів Elementum Energy в Україні та очікуємо реалізації другої фази проєкту потужністю 60 МВт. Те, що в розпал глобальної пандемії нам вдалося завершити введення в експлуатацію Дністровської ВЕС вчасно та в межах бюджету, є свідченням професіоналізму наших співробітників та партнерів. Ми вдячні всім, хто допоміг нам досягти цієї віхи. Незважаючи на наявні проблеми в галузі відновлюваної енергетики в Україні, ми віримо, що ці хвороби росту будуть успішно подолані. Зелена енергія покликана грати все зростаючу роль в енергетичному секторі України. Україна має надзвичайну можливість у середньостроковій перспективі трансформувати свою роль у європейському ланцюжку енергетичної вартості відповідно до європейських принципів «Зеленої угоди», і ми прагнемо підтримати це майбутнє як провідний іноземний інвестор у країну».

Пітер Е. Гіш, засновник і генеральний директор Ukraine Power Resources, додав: «Це було честю мати можливість розробити і збудувати проєкт Дністровської ВЕС. VR Capital та Elementum Energy були чудовими партнерами у складних умовах. Проєкт було реалізовано у передбачені терміни завдяки невтомній і бездоганній роботі будівельних бригад GE та надзвичайній підтримці та допомозі з боку місцевих та регіональних стейкхолдерів. Ми особливо пишаємось тим, що попри прискорений графік будівництва, у нас не було травм чи аварій. Україна має надзвичайний земельний ресурс, сумісний за масштабом з відновлюваними джерелами енергії. Ми з нетерпінням чекаємо побудови нашого наступного вітрового проєкту, що допоможе Україні в битві проти змін клімату».

VR Capital — це міжнародна фірма з управління активами, яка обслуговує клієнтську базу інституційних інвесторів з приблизно 5 мільярдами доларів США в управлінні. VR Capital — один з найбільших та найдосвідченіших західних інвесторів в Україну, що має досвід інвестування в країну ще з 1999 року. Фірма працює через свої головні офіси в Нью-Йорку та Лондоні та обслуговує клієнтську базу з провідних західних інституційних інвесторів.

Elementum Energy Ltd. («Elementum») — це незалежний виробник електроенергії, що базується у Великій Британії та орієнтований на розробку та експлуатацію відновлюваних джерел енергії в Центральній та Східній Європі. Elementum є дочірньою компанією VR Global Partners, L.P. («VRGP»), глобального інвестиційного фонду з капіталом 4,5 мільярда доларів, який є основним інвестиційним інструментом VR Capital.

Ukraine Power Resources, що базується у США, є останньою в серії компаній у сфері відновлюваної енергетики, заснованих або співзаснованих Пітером Е. Гішем, які успішно розвинули потужності вітроенергетики на понад 2,4 ГВт у семи країнах. UPR є філією First Summit Energy, яку пан Гіш заснував у 2017 році для розробки проєктів відновлюваної енергетики на ринках, що розвиваються, з позитивною динамікою зростання.

Офіційні постачальники послуг