Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Dentons виступає радником АТ “Фармак” у зв’язку із придбаннями в Чеській Республіці, Словаччині та Україні

Київ, липень 2023 р. – Глобальна юридична фірма Dentons консультувала провідну українську фармацевтичну компанію “Фармак” щодо серії стратегічних придбань у портфельної компанії приватного інвестиційного дому “Новатор”. АТ “Фармак” придбало фармацевтичні маркетингові компанії в Чеській Республіці та Словаччині разом з відповідними правами інтелектуальної власності та торговими марками, а згідно з окремою угодою — українську компанію, яка володіє портфелем продуктів, вибраними активами, а також правами інтелектуальної власності та торговими марками.

АТ “Фармак” займає 6% українського фармацевтичного ринку та експортує свою продукцію в понад 50 країн світу. Завдяки цій угоді «Фармак» збільшить свою присутність в Європейському Союзі, зміцнивши позиції в кардіологічному сегменті, а також в сегментах лікарських засобів для лікування кашлю та застуди.

Радник Лукаш Вимола (Прага) та партнери Адам Мицик (Київ) і Петр Закуцький (Прага) очолили групу Dentons, яка ґрунтувалась на співпраці юридичних практик та спільній роботі в декількох юрисдикціях. До команди входили Петр Мюллер, Адам Пжеровський, Штепанка Гавлікова, Бланка Црхакова, Ян Тилш, Томаш Йонаш і Міхаель Мрачек у Празі; партнер Юрай Гіарфаш і партнери Ян Дуловіч, Ален Гондек, Габріель Кулік, Міхал Дістлер і Тетяна Євцакова у Братиславі; партнер Максим Сисоєв, радники Анна Ткаченко, Оксана Горбань та Євгенія Прудко, а також юристи Володимир Омельченко, Віктор Марчан та Роман Мегединюк у Києві, партнер Роб Ірвінг у Будапешті та радник Клеменс Персонн у Люксембурзі.

Коментуючи угоду, Адам Мицик сказав: “Ми дуже пишаємося тим, що підтримали стратегію нашого клієнта, спрямовану на розвиток міжнародної компанії, спираючись на наш досвід транскордонних угод у галузі злиття і поглинання, фармацевтичної промисловості та інтелектуальної власності”.

Дмитро Шапкін, Головна посадова особа з питань трансформації АТ “Фармак”, підкреслив: “Ми високо оцінили зусилля Dentons щодо управління угодою, які призвели до її успішного закриття. Ми були вражені високою якістю їх юридичних консультацій, надзвичайною відданістю, а також безперебійною співпрацею на міжнародному рівні”.


Про Dentons

Глобальна юридична фірма Dentons створена, щоб відрізнятись від звичних шаблонів. Як найбільша у світі юридична фірма, яка об’єднує 20 000 професіоналів у більш ніж 200 містах у понад 80 країнах, ми можемо допомогти вам розвивати, захищати, управляти та фінансувати ваш бізнес. Наш поліцентричний і цілеспрямований підхід, разом із нашою відданістю принципам інклюзивності, різноманітності, справедливості та критеріям безпеки навколишнього середовища, соціального захисту і корпоративного управління (ESG – Environmental, Social, and Governance), гарантує наш виклик статус-кво, щоб залишатись зосередженими саме на тому, що є найважливішим для вас. www.dentons.com.

Для звернень:

Дагмар Новакова (Dagmar Nováková)

Голова департаменту з маркетингу і розвитку бізнеса, Чеська Республіка

Телефон: +42 603 577 810

Електронна пошта: dagmar.novakova@dentons.com

Аманда Лоуі (Amanda Lowe)

Директор з питань зв’язків із громадськістю та комунікації, Європа

Телефон: +34 649 426 801

Електронна пошта: amanda.lowe@dentons.com

Офіційні постачальники послуг