Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Де українці відсвяткували 30-ту річницю Незалежності

За даними Vodafone Analytics

Експерти Vodafone з data science проаналізували поведінку українців під час святкування 30-ї річниці Незалежності України.

У великі вихідні на День Незалежності третина українців виїжджали зі своїх населених пунктів. Втричі менше, 10% співвітчизників виїхали достатньо далеко, за межі області.

ТОП-10 популярних для внутрішнього туризму областей, куди вирушили українці на День Незалежності, виглядає так:

  1. Київська область і місто Київ
  2. Дніпропетровська область
  3. Донецька область
  4. Запорізька область
  5. Одеська область
  6. Миколаївська область
  7. Житомирська область
  8. Полтавська область
  9. Харківська область
  10. Вінницька область

Згідно з аналітикою переміщень, парад у Києві наживо дивились переважно кияни – лише трохи більше 1% мешканців інших міст України вирушили до Києва 24 серпня. Більшість із них приїхали з Київської області. Загалом ТОП-5 областей за кількістю мешканців, що відвідали Київ на День Незалежності, цього року виглядає так:

  1. Київська область
  2. Донецька область
  3. Полтавська область
  4. Чернігівська область
  5. Харківська область

Переважна більшість українців залишись святкувати в Україні. Лише 0,64% співвітчизників рушило за кордон у ці дні. Серед популярних напрямків Туреччина, Польща, Греція, Черногорія та Хорватія, Єгипет, Грузія і Молдова.

Інформація підготовлена на основі знеособлених великих даних, які Vodafone використовує для надання послуг Vodafone Analytics. Ці послуги дозволяють отримати точну геоаналітику, описати портрет цільової аудиторії, організувати таргетовану рекламу, отримати модель Look-a-like.

Також на основі аналітики власних даних Vodafone має рішення Big Data Scoring, яке дозволяє виявити і попередити шахрайські дії, а також визначити схильність клієнтів до придбання продуктів: прогнозування попиту, модель відтоку клієнтів тощо.

За минулий рік кількість клієнтів Vodafone Analytics та Big Data Scoring зросла майже втричі.

Офіційні постачальники послуг