Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

CMS забезпечила отримання регуляторного дозвілу для PrimoCollect на придбання фінансової установи в Україні

Міжнародна юридична фірма CMS виступила юридичним радником компанії PrimoCollect Group у зв’язку з успішним отриманням одного з перших дозволів Національного банку України (НБУ) на придбання іноземним інвестором істотної участі у небанківській фінансовій установі.

НБУ почав виконувати цю нову регуляторну функцію після ухвалення Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг» (також відомого як «Закон про «спліт»), введення в дію якого відбулося 1 липня 2020 року.

Закон про «спліт» зменшив кількість регуляторів у секторі небанківських фінансових установ, ліквідувавши Національну комісію з регулювання ринків фінансових послуг, яка раніше діяла як регулятор небанківських фінансових установ. Її обов’язки з регулювання фінансових ринків після цього були розподілені між НБУ та Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку. НБУ став регулятором небанківських фінансових установ, таких як страхові компанії, кредитні спілки, фінансові компанії, лізингові компанії та інші небанківські фінансові установи.

НБУ надав компанії PrimoCollect Group дозвіл на придбання істотної участі у небанківській фінансовій компанії ТОВ «ФК «Кредит-Капітал».

Компанія PrimoCollect Group, яка була створена понад десятиріччя тому, є досвідченим агентством зі стягнення заборгованості, яке здійснює свою діяльність на території України та Росії. Компанія пропонує своїм клієнтам ефективні рішення у сфері стягнення боргів, широкі операційні можливості у придбанні боргів, аутсорсинг повернення заборгованості та пов’язані з ними консалтингові послуги з оцінки платоспроможності боржника та управління ризиками.

Ігор Олехов, партнер CMS та Керівник практики банківського та фінансового права CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang у Києві, коментує: «Це є одним з перших дозволів, які Національний банк України надав на цей вид придбання і ми були раді забезпечити юридичний супровід нашому клієнту під час проходження ним регуляторного процесу. Як фірма ми маємо великий успішний досвід консультування наших клієнтів з питань виконання та дотримання подібних важливих регуляторних вимог для фінансових установ».

Команду очолював партнер CMS Ігор Олехов за підтримки юристів Івана Пшика та Ірини Кравченко.

Офіційні постачальники послуг