Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Боротьба з нелегальною торгівлею – як краще підтримати економіку України та добросовісний бізнес

Боротьба з нелегальною торгівлею – як краще підтримати економіку України та добросовісний бізнес

Компанії-члени Американської торговельної палати в Україні (Палата) цінують підвищення активності з боку правоохоронних органів щодо протидії нелегальному виробництву тютюнових виробів в Україні. Ми вдячні за вжиті заходи направлені на припинення існування тіньового ринку підакцизних товарів в Україні. Ми вітаємо зусилля спрямовані на зменшення частки нелегального ринку.

Водночас, ми закликаємо продовжувати активну боротьбу з нелегальним ринком підакцизних товарів. Зі свого боку, представники компаній-членів Палати готові надалі активно долучатися та надавати свою експертизу з метою забезпечення ефективної боротьби з нелегальною торгівлею підакцизними товарами. Компанії-члени Палати надсилали численні звернення з проханням вжити заходи для виявлення місць виробництва нелегальних твердих підакцизних виробів та припинення їх незаконної діяльності.

Дані компанії «Kantar Україна» щодо «Моніторингу нелегальної торгівлі тютюновими виробами в Україні» свідчить про те, що рівень нелегальної торгівлі тютюновими виробами в Україні стрімко зростав за останні п’ять років. Звіт «Kantar Україна» станом на листопад 2021 року продемонстрував зростання рівня нелегальної торгівлі до історичного максимуму – 20,4%. При цьому, бюджетні втрати сягнули 15,5 млрд грн у 2021 році.

Частка нелегального ринку твердих підакцизних товарів продовжує зростати у 2022 році. В умовах повномасштабної війни в Україні ситуація стрімко погіршується, зважаючи на призупинення внутрішнього виробництва деяких компаній-членів Палати, порушення логістичних ланцюжків, дефіцит на тверді підакцизні вироби та відсутність повноцінного контролю на ринку. Такі умови мають колосальний негативний вплив на операційну діяльність компаній. Крім того, стрімке зростання податкового навантаження на галузь ще більше погіршує ситуацію.

Офіційні постачальники послуг