Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Благодійний фонд «Дихай» розпочинає співпрацю з проектом DoLadu mental health у сфері психічного здоров’я українських захисників, ветеранів та членів їхніх сімей

На жаль, війна в нашій країні – це частина нової реальності. Кожен українець відчуває на собі її наслідки. Війна впливає не лише на фізичне здоров’я, але і психологічну стійкість. Свідомість, яка бачила жахи війни, важко знаходить спокій навіть у тих моментах, коли тіло в безпеці.

Ці невидимі поранення не видно з першого погляду, але це не робить їх менш болючими. Це може призводити до психічних розладів, таких як посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), депресія, тривожність, безсоння та інші психічні проблеми.

Вирішенням цього питання є розвиток проектів, що надають професійні послуги у сфері ментального здоров’я. Одним із них є проект DoLadu mental health, діяльність якого покликана налагодити системну психологічну реабілітацію військових, ветеранів, членів їхніх сімей та героїв, які беруть участь у подоланні наслідків війни, а також побудувати екосистему відновлення ментального здоров’я заради сталого майбутнього України.

Тому ми раді оголосити про початок співпраці благодійного фонду «Дихай» та громадської організації «Доладу», яка реалізує проект DoLadu mental health. Наше партнерство – це важливий крок до досягнення сумісної цілі – допомогти всім, хто цього гостро потребує, повернути психологічну рівновагу, а також підвищити якість та доступність послуг у галузі психічного здоров’я та збільшити усвідомленість важливості ментального благополуччя для суспільства в цілому.

Наразі команда DoLadu mental health надає психологічну допомогу та психосоціальною підтримку в центрах, відкритих на базі медичних закладів охорони здоров’я, один з яких є Медичний реабілітаційний центр «Пуща-Водиця» МВС України. Благодійний фонд «Дихай» виділяє 2 269 219,50 гривень підтримки в рамках початку співпраці, які покриють витрати центру надання психологічної реабілітації військовим на період шести місяців.

У планах – будівництво власного амбулаторного центру психологічної допомоги та психосоціальної підтримки DoLadu mental health. Саме збір коштів на цей великий проект буде одним з наступних етапів у партнерстві та співпраці між фондом «Дихай» та ГО «Доладу»

«До початку повномасштабного вторгнення російської федерації, діяльність фонду була зосереджена на допомозі медичним закладам безперебійно та якісно надавати послуги, однак війна внесла свої корективи в напрям нашої діяльності. Сьогодні ж ми знову повертаємося до нашої першочергової цілі, беручи до уваги нашу нову реальність та потребу забезпечити необхідну підтримку тим, хто постраждав від агресії.

Ми не маємо сумнівів у силі комплексного підходу та методології DoLadu mental health. Психологічна реабілітація – це необхідний етап у забезпеченні повноцінного благополуччя, і ми горді, що можемо спільно робити внесок у цю важливу справу. Наша спільна праця має потенціал змінити на краще як поодинокі життя, так і суспільство загалом», – зазначає Назар Чернявський, директор благодійного фонду «Дихай».

«Ми дуже цінуємо та дякуємо за можливість об’єднати зусилля із благодійним фондом «Дихай» та впевнені, що наша спільна мета – допомогти якомога більшій кількості людей пройти цей важкий шлях, відновити внутрішній спокій та сформувати життєстійкість нашої сильної української нації», – коментує Христина Курганська, голова правління ГО «Доладу».

Офіційні постачальники послуг