Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Бізнес занепокоєний недостатнім перехідним періодом прийнятого Технічного регламенту на косметичну продукцію

Бізнес занепокоєний недостатнім перехідним періодом прийнятого Технічного регламенту на косметичну продукцію

Американська торговельна палата в Україні закликає Міністерство охорони здоров’я до термінових дій щодо створення робочої групи із залученням експертів бізнес-спільноти для належного впровадження положень Технічного регламенту на косметичну продукцію, а також адресування проблемних питань  галузі, зокрема подвійного регулювання, маркування, оцінки безпечності.

Американська торговельна палата в Україні, розуміючи та поділяючи необхідність впровадження галузевого регулювання, що посилює безпечність косметичної продукції, підвищуючи захист споживачів та гармонізацію українського косметичного законодавства з відповідними нормами Європейського Союзу (ЄС), наголошує на недостатньому перехідному періоду для  впровадження вимог нещодавно прийнятого Технічного регламенту на косметичну продукцію.

За оцінками компаній-членів Палати, передбаченого перехідного періоду у 18 місяців недостатньо для впровадження нових положень регламенту. В ЄС косметичній індустрії було надано перехідний період понад 3 роки для адаптації до нових правил – між прийняттям Регламенту в 2009 р. та введенням його в дію в 2013 р.

Значні зміни, внесені Технічним регламентом, вимагатимуть роботи обох сторін: бізнесу та регулятора. Компаніям потрібно буде привести всю продукцію у відповідність до нових вимог: змінити етикетки, зібрати всю інформацію в файлах інформації про продукцію, забезпечити відповідність GMP, занотифікувати все портфоліо продукції у новій системі. Міністерству охорони здоров’я потрібно буде розробити та запровадити додаткові нормативні документи та настанови, розробити та запустити електронну нотифікаційну систему, які необхідні для належного введення Технічного регламенту в дію.

Офіційні постачальники послуг