Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Бізнес закликає Парламент 3 червня винести в пріоритет та ухвалити законопроект №2289

Бізнес закликає Парламент 3 червня винести в пріоритет та ухвалити законопроект №2289

Прийняття законопроекту №2289 щодо розблокування імпорту інноваційних засобів захисту рослин (ЗЗР) для державних випробувань в Україні підтримується 16-ма бізнес-асоціаціями, аграрними асоціаціями та громадськими об’єднаннями: Американською торговельною палатою в Україні, Європейською Бізнес Асоціацією, Спілкою українських підприємців, ГС «Всеукраїнський аграрний форум», членами якої є: ГС «Аграрний союз України», ГС «Всеукраїнська аграрна рада», Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад, ВГО «Українська аграрна конфедерація», Асоціація «Союз птахівників України» та Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу», а також Насіннєвою Асоціацією України, ГС «Український контроль аграрного захисту», Українською зерновою асоціацією, Німецько-українською промислово-торговельною палатою, Фітосанітарною асоціацією України та Асоціацією «Українське насіннєве товариство».

Кожен день зволікання із прийняттям законопроекту №2289 в цілому негативно впливає як на економіку, так і на екологію, адже новітні препарати є більш безпечними для здоров’я людини і навколишнього середовища. Це також блокує відновлення інвестицій в науково-дослідну діяльність в галузі ЗЗР в Україні.

Якнайшвидший розгляд та прийняття законопроекту №2289 є критично важливим зважаючи на те, що поточний сезон ще не до кінця втрачено й можна встигнути надати на державні випробування хоча б ряд інноваційних препаратів, а також через те, що незабаром починається процес бюджетування компаніями інвестицій в науково-дослідну діяльність в Україні та необхідних для проведення державних випробувань процедурних дій і логістики на наступний сезон.

Запропоновані зміни дадуть можливість українським аграріям використовувати продукти нового покоління, тим самим підвищуючи врожайність та конкурентоспроможність сільгосппродукції та надаючи можливість якомога раніше реагувати на майбутні виклики в боротьбі зі шкідниками.

Враховуючи надзвичайну важливість та терміновість ухвалення законопроекту №2289, звертаємося до керівництва Верховної Ради України, Голів депутатських фракцій та всіх народних депутатів із проханням внести проект закону №2289 до пріоритетних законопроектів та 3 червня підтримати його ухвалення в цілому.

Офіційні постачальники послуг