Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Бізнес закликає знайти взаємоприйнятні рішення щодо поточних викликів в секторі відновлюваної енергетики

Бізнес закликає знайти взаємоприйнятні рішення щодо поточних викликів в секторі відновлюваної енергетики

Американська торговельна палата в Україні визнає зусилля уряду в проведенні дискусії щодо пошуку рішень проблемних питань у секторі сонячної та вітрової відновлюваної енергії протягом останніх тижнів.

Компанії-члени Палати готові продовжити продуктивний діалог задля пошуку взаємоприйнятних рішень, що покликані покращити фінансову стабільність гарантованого покупця і дозволити уникнути внесення ретроспективних змін до законодавства щодо діючих проектів, що можуть спричинити довготривалий негативний вплив на інвестиційний клімат України. Приведення угод про купівлю-продаж електроенергії з відновлюваних джерел у відповідність до міжнародних стандартів фінансування може стати частиною заходів уряду для стабілізації ринку.

Довгострокова стабільність гарантованого покупця має бути частиною будь-якого рішення і є важливою передумовою для будь-яких дискусій навколо добровільної реструктуризації, щоб гарантувати інвесторам впевненість, що це разова дія.

Компанії-члени Палати переконані в тому, що надання пріоритетності платежів інвесторам, які погодяться на добровільну реструктуризацію, може звести нанівець добровільний характер такої реструктуризації, тому така опція є неприйнятною у жодному із запропонованих рішень. Принципово важливо, щоб усі учасники ринку та інвестори отримували від уряду рівні умови, незалежно від того, чи погодяться інвестори на реструктуризацію на умовах, встановлених урядом.

Компанії-члени Американської торговельної палати налаштовані оптимістично щодо бізнес-клімату в Україні. 65% компаній планують збільшити свої інвестиції в Україну.

Однак, компанії-члени Палати переконані, що вирішення цього питання є важливим для забезпечення амбітних цілей щодо залучення прямих іноземних інвестицій, приватизації та концесій. Недосягнення справді добровільного рішення може перешкоджати залученню нових прямих іноземних інвестицій в Україну та суттєво стримувати майбутнє економічне зростання.

Компанії-члени Американської торговельної палати в Україні чекають на можливість ознайомитися із текстом відповідного законопроекту та готові до продовження діалогу з урядом України щодо цього важливого питання.

Офіційні постачальники послуг