Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Бізнес виступає проти розгляду законопроекту №5600

Бізнес виступає проти розгляду законопроекту №5600

21 жовтня Верховна Рада України планує розглянути законопроект №5600 щодо збалансування бюджетних надходжень у другому читанні. 5 жовтня Парламент підтримав розгляд законопроекту за особливою процедурою, що передбачає можливість розгляду та врахування дуже обмеженої кількості правок, які не були підтримані головним Комітетом.

Представники бізнес-асоціацій неодноразово зверталися з численними листами й заявами до народних депутатів та органів державної влади з проханням не підтримувати законопроект №5600 та провести ґрунтовні обговорення з бізнесом. Крім того, надсилали звернення щодо найкритичніших правок, які необхідно врахувати під час розгляду за особливою процедурою, але більшість з них не були враховані.

Американська торговельна палата в Україні та Спілка українських підприємців наголошують на неприйнятності такого підходу. Законопроект не враховує позицію бізнесу, ігнорує принципи стабільності й прогнозованості державної політики та матиме негативний вплив на сумлінних платників податків.

Бізнес-спільнота звертається до Офісу Президента України, керівництва Верховної Ради України та всіх народних депутатів з проханням не підтримувати законопроект №5600 як такий, що збільшує навантаження на сумлінний бізнес, створює умови для посилення необґрунтованого тиску на бізнес та порушує принципи справедливості, рівності й можливості довгострокового планування.

Офіційні постачальники послуг