Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Бізнес-спільнота закликає створити умови для захисту критичної інфраструктури зв’язку

Бізнес-спільнота закликає створити умови для захисту критичної інфраструктури зв’язку

Бізнес-спільнота, об’єднана Американською торговельною палатою в Україні (АСС), Спілкою українських підприємців (СУП), Федерацією роботодавців України (ФРУ), Українською асоціацією операторів зв'язку «Телас», Громадською спілкою «Хай-тек офіс Україна» підтримують зусилля Президента, Уряду України та органів місцевого самоврядування щодо запровадження карантинних заходів з метою протидії поширенню пандемії COVID-19.

Це надзвичайна загроза для громадян України, тому органи державної влади, спільно з бізнесом, мають вживати всіх необхідних заходів для захисту здоров’я та життя людей.

В умовах карантину та самоізоляції громадяни мають безперервно залишатись на зв’язку, бути поінформованими та, працюючи дистанційно, користуватися максимальною кількістю послуг онлайн, уникаючи персональних контактів. Наразі мобільний зв’язок та інтернет є невід’ємними засобами комунікації громадян, бізнесу та органів державної влади, і, окрім технічної складової, виконують значну соціальну функцію.

Бізнес-спільнота занепокоєна тим, що безперебійна робота телекомунікаційних мереж, в момент коли вона є надважливою, перебуває під загрозою. Галузь телекомунікацій, суб’єкти господарювання інших сфер діяльності, органи державної влади та військові частини продовжують страждати від злочинів, пов’язаних з крадіжками телекомунікаційного обладнання та пошкодженнями телекомунікаційних мереж. Так, у період з 2015 – 2019 роки стосовно телекомунікаційних об’єктів було зафіксовано понад 122 000 випадків крадіжок та пошкоджень і в 2020 зазначена тенденція продовжується. Для громадян та держави це може мати такі наслідки, як:

  • неможливість виклику екстрених служб (101,102,103) в критичні моменти, і, як наслідок – реальні та потенційні людські жертви;
  • порушення бізнес-процесів внаслідок відсутності зв’язку;
  • збої в координації системи державного управління;
  • неможливість сповіщення та координації дій населення під час пандемії.

На розгляді у Верховній Раді України знаходиться проекту Закону № 2654 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення захисту телекомунікаційних мереж)» від 20.12.2019. Цей законопроект покликаний захистити телекомунікаційну інфраструктуру від винищення, що набуває особливої актуальності в такий складний для України час.

Враховуючи вищевикладене, бізнес-спільнота закликає Верховну Раду України розглянути та прийняти законопроект №2654 під час найближчого засідання Парламенту.

Офіційні постачальники послуг