Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Бізнес підтримує прийняття законопроекту №9266

Бізнес підтримує прийняття законопроекту №9266

Палата підтримує прийняття проекту Закону №9266 «Про електронні аграрні розписки» (законопроект №9266) від 2 травня 2023 року і закликає народних депутатів проголосувати за його якнайшвидше ухвалення. Цей законопроект містить зміни, що створять передумови для збільшення обсягів фінансування агровиробників від місцевих та міжнародних кредиторів.

Зокрема, законопроект №9266 має на меті запровадження нового фінансового інструменту для кредитування сільськогосподарського виробництва, який не скасовуючи діючу систему аграрних розписок дозволив би використовувати переваги ринків капіталу, депозитарної системи України, забезпечив залучення грошових коштів у сільське господарство з іноземних ринків через кореспондентські відносини Центрального депозитарія цінних паперів. Це в свою чергу сприятиме покращенню доступу виробників сільськогосподарської продукції до виробничих ресурсів та фінансування.

Законопроект №9266 містить наступні зміни в частині законодавства про аграрні розписки:

  • створення нового інструменту в формі електронного неемісійного цінного паперу задля збільшення його надійності та здешевлення вартості оформлення;
  • автоматичної верифікації даних сільгоспвиробника, що знижує ризики людської помилки;
  • покращеного виконання для забезпечення погашення кредиту у випадку дефолту агровиробника.

Бізнес-спільнота підтримує прийняття законопроекту №9266 та закликає народних депутатів проголосувати за його якнайшвидше ухвалення.

Офіційні постачальники послуг