Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

BDO в Україні та Корпорація Qunie оголосили про співпрацю в сфері консалтингу для японських компаній, які ведуть бізнес в Україні

BDO в Україні та Корпорація Qunie оголосили про співпрацю в сфері консалтингу для японських компаній, які ведуть бізнес в Україні

24 червня 2024 року консалтингова компанія Корпорація Qunie (штаб-квартира в районі Чіода, далі – Qunie) та BDO в Україні, що входить до мережі BDO, однієї з найбільших міжнародних аудиторських та консалтингових компаній, домовилися про співпрацю у наданні консалтингових послуг японським компаніям, які бажають просувати свій бізнес в Україні.

Зусилля для відновлення та реконструкції України тривають, і Японія також відгукнулася на поклик надати підтримку державного та приватного секторів країни у широкому спектрі сфер, включно з розвитком інфраструктури. Для того, щоб японські компанії могли підтримувати Україну через бізнес, їм необхідно мати глибокі знання про Україну, зокрема про її бізнес-практики, закони та нормативні акти, а також досвід ведення бізнесу. Дві компанії підтримуватимуть японські організації, що виходять на український ринок, поєднуючи глибокі знання BDO в українському бізнес-середовищі шляхом надання консалтингових послуг по всій Україні з великим досвідом Qunie у японській бізнес-практиці. Це дозволить японським компаніям збирати інформацію про Україну та знаходити найкращих місцевих партнерів для розвитку свого бізнесу в країні, навіть з обмеженнями на поїздки в Україну.

BDO в Україні та Qunie планують надавати консалтингові послуги в рамках цієї співпраці десяти компаніям протягом наступних трьох років.

Контекст

Хоча вторгнення росії в Україну продовжується донині, тривають зусилля щодо відновлення та реконструкції, і Україна постійно шукає підтримки з боку країн у всьому світі. На відміну від Європи та США, Японія обмежена у наданні допомоги у військовій сфері, тому японський уряд висловив намір надати допомогу у невійськовій сфері відновлення та реконструкції. На конференції українська сторона висловила великі сподівання щодо державно-приватного партнерства Японії, а також було підписано документи про співпрацю між компаніями обох країн у семи сферах, зокрема «протимінні заходи», «утилізація сміття», «розвиток та модернізація сільського господарства та суміжних галузей», а також «розвиток бізнесу в цифровому та ІТ-секторах».

Крім того, ще до російського вторгнення Україна мала великі можливості для бізнесу в сільськогосподарському та промисловому секторах. Протягом останніх років також з’явився бізнес у цифровій сфері, що вказує на чудові та різноманітні інвестиційні можливості в Україні.

На цьому тлі є ознаки виходу японських компаній на український бізнес-ринок. Однак поїздки до України все ще залишаються обмеженими (станом на червень 2024 року), за винятком деяких неминучих випадків, таких як підтримка відновлення та реконструкції. Як наслідок, громадянам Японії важко залишатися в Україні протягом тривалого періоду часу та просувати там свій бізнес, а багато японських компаній стикаються з проблемами в отриманні місцевої інформації та мереж.


BDO в Україні налічує понад 200 співробітників, які працюють у двох офісах, у Києві та Дніпрі. Компанія має потужну консультаційну практику, що робить її надійним партнером для міжнародних організацій, які прагнуть допомогти Україні у її відновленні. У лютому поточного року генеральний директор компанії Віра Савченко відвідала Японію та взяла участь у «Японсько-українській конференції сприяння відновленню економіки». Крім того, багато консультантів компанії мають глибоке розуміння Японії, про що свідчить їх участь у навчальних програмах, запропонованих українським представництвом Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA).

Qunie Corporation є бізнес-консалтинговою компанією NTT DATA Group. Як партнер для своїх клієнтів, компанія пропонує широкий спектр рішень від високоспеціалізованих і досвідчених професіоналів, щоб допомогти своїм клієнтам реалізувати трансформаційні зміни в глобальному масштабі. Qunie надає бізнес-консалтингові послуги багатьом японським компаніям і підтримує їхню експансію за кордоном.

Саме тому дві компанії вирішили співпрацювати, щоб підтримати японські компанії у розвитку їх бізнесу в Україні.

Таку співпрацю прокоментував Андрій Боренков, Керівник напрямку Advisory BDO в Україні. «Ми в BDO в Україні дуже раді цьому партнерству. Воно дозволить нам використовувати досвід і ресурси Корпорації Qunie для забезпечення успішного відновлення України. Разом ми створимо нові можливості для японського бізнесу, зробивши внесок у відродження нашої країни, сприяючи економічному зростанню та процвітанню. Ми особливо раді інтеграції інноваційних японських рішень, які може запропонувати Корпорація Qunie, що, безперечно, сприятиме розвитку проєктів з реконструкції та економічних ініціатив в Україні».

Підсумки

Qunie та BDO в Україні співпрацюватимуть для надання консалтингових послуг японським компаніям, які прагнуть розвивати бізнес в Україні. Такі послуги дозволять японським компаніям комплексно підходити до ведення бізнесу в Україні, отримавши пакет даних про українське законодавство та допомогу в пошуку компаній-партнерів, що важливо для розвитку бізнесу в країні, навіть попри обмеження на поїздки в Україну.

Офіційні постачальники послуг