Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

AVELLUM успішно представила інтереси клієнта у Верховному Суді

AVELLUM успішно представила інтереси клієнта у справі щодо незаконної забудови, що розглядалась у Верховному Суді. Повна версія рішення доступна за посиланням.

Справа стосувалась оскарження рішення Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва про надання дозволу на будівництво. Здійснення будівельних робіт за цим дозволом створювало загрозу руйнування прилеглого багатоквартирного будинку, знищення житла та небезпеку для людей. Відтак, ця справа мала велике значення для захисту життя та прав мешканців цього багатоквартирного будинку та інших прилеглих будівель. Крім того, багатоквартирний будинок є пам’яткою архітектури, а його збереження становить значну культурну цінність.

Команда AVELLUM навела ґрунтовні аргументи щодо невідповідності законодавству України проєктної документації, поданої для отримання дозволу на будівництво. Також, команда представила суду висновок експерта, який провів технічне дослідження впливу будівельних робіт на багатоквартирний будинок.

Суди першої та апеляційної інстанції відмовили у задоволенні позову та відхилили наданий висновок експерта. Однак Верховний Суд визнав такі висновки судів щодо позовних вимог та висновку експерта передчасними та направив справу на новий розгляд до суду першої інстанції. Верховний Суд зазначив, що відмовляючи у задоволенні позовних вимог, суди виходили лише із факту подання проєктної документації для отримання дозволу на виконання будівельних робіт, не перевіривши її відповідність вимогам законодавства.

Команду AVELLUM очолили старший партнер Костянтин Лікарчук та радниця Людмила Волкова за значної підтримки юристки Крістіни Мисенко.

Офіційні постачальники послуг