Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Asters захистила інтереси ПриватБанку у Верховному Суді, який не дозволив колишньому власнику банку анулювати кредитні договори з НБУ

Asters успішно захистила інтереси ПриватБанку у Верховному Суді, який 7 квітня 2023 року відмовив у задоволенні позову колишнього власника банку пана Коломойського про визнання недійсними п'яти кредитів рефінансування та п'яти договорів особистої поруки пана Коломойського.

Своїм рішенням Верховний Суд поставив крапку у справі, яка розпочалась у травні 2019 року, коли пан Коломойський звернувся до господарського суду м. Києва з п'ятьма аналогічними позовними заявами до ПриватБанку та Національного банку України (НБУ). У червні 2020 року суд задовольнив його позов у повному обсязі, попри те, що на дату ухвалення рішення ПриватБанк повністю повернув НБУ отримані кредити. У серпні 2022 року Північний апеляційний господарський суд залишив рішення попередньої інстанції у силі.

Над справою працювала команда Asters у складі співкеруючого партнера Олексія Дідковського, партнера Андрія Пожидаєва, старших юристів Олексія Ананійчука та Віктора Тарасенкова.


ПриватБанк — це найбільший банк в Україні за кількістю клієнтів, вартістю активів, розміром кредитного портфеля та сплаченими до державного бюджету податками.

Astersнайбільша українська юридична фірма повного циклу з офісами в Києві, Брюсселі, Лондоні та Вашингтоні. Фірма має доступ до понад 125 юрисдикцій через розвинену мережу партнерських юридичних фірм. Asters та її юристи постійно отримують визнання провідних міжнародних рейтингів, зокрема Chambers & Partners, The Legal 500 EMEA, IFLR1000, GAR1000, GCR100, The Lawyer, Best Lawyers, Who’s Who Legal.

Офіційні постачальники послуг