Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Asters захистила авторські права на пісні “Кузьми”

28 березня 2023 року Північний апеляційний господарський суд відхилив апеляційну скаргу ТОВ "Мун Рекордс" та залишив у силі рішення суду першої інстанції, яким за ТОВ "Кузьма Скрябін" визнаються авторські права на тексти пісень Андрія Кузьменка ("Кузьми") — музиканта та лідера гурту "Скрябін". Права були отримані за договором із вдовою Андрія Кузьменка. Важливо, що суди також підтвердили авторство Андрія Кузьменка на відповідні тексти пісень.

У 2021 році ТОВ "Мун Рекордс" звернулося до суду із позовом до ТОВ "Кузьма Скрябін" та харківського видавництва "Фоліо" про порушення авторських прав у книзі "Я, Победа и Берлин", яка була вперше видана ще у 2006 році і включала тексти пісень. Позивач посилався на нібито нещодавнє придбання прав на пісні у інших учасників гурту і просив стягнути на його користь компенсацію. Проте, у вересні 2022 року Господарський суд міста Києва повністю відмовив у задоволенні позову, встановивши недоведеність претензій позивача та інших учасників гурту на авторські права.

Над справою працювала команда Asters у складі партнерки Юлії Семеній, старшої юристки Олени Кожокар і молодшої юристки Тетяни Мельник.


Asters —  найбільша українська юридична фірма повного циклу з офісами в Києві, Брюсселі, Лондоні та Вашингтоні. Фірма має доступ до понад 125 юрисдикцій через розвинену мережу партнерських юридичних фірм. Asters та її юристи постійно отримують визнання провідних міжнародних рейтингів, зокрема Chambers & Partners, The Legal 500 EMEA, IFLR1000, GAR1000, GCR100, The Lawyer, Best Lawyers, Who’s Who Legal.

Офіційні постачальники послуг