Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Asters захистила АТ “Ощадбанк” у спорі на суму 25 млн доларів США

Asters успішно представила інтереси АТ "ОЩАДБАНК" у спорі за позовом кіпрської компанії Opalcore Ltd про стягнення заборгованості у сумі 25 млн доларів США.

У 2017 році на підставі вироку суду з рахунку позивача були списані кошти та цінні папери. Вважаючи таке списання незаконним, Opalcore Ltd подала позов проти банку. Після довготривалого судового процесу Господарський суд міста Києва відхилив позов.

Справа стосується одного з перших застосувань заходів спеціальної конфіскації як санкції за рішенням суду щодо корупційних злочинів, пов'язаних з високопосадовцями. Команда Asters розробила стратегію захисту клієнта, представила його інтереси під час судових розглядів, підготувала необхідні процесуальні документи, надала консультації з питань застосування норм матеріального та процесуального права.

Директор юридичного департаменту АТ "ОЩАДБАНК" Олександр Зима коментує справу: "Команда вирішення судових спорів Asters — безперечний лідер на ринку. Про це свідчать міжнародні рейтинги, та, що найголовніше — успішне вирішення справ за їх участі. Ми діяли у повній відповідності до законодавства України, виконуючи судове рішення про списання коштів до державного бюджету України. Спільними зусиллями з командою Asters ми домоглись перемоги у Господарському суді міста Києва, який постановив рішення на користь банку. Звісно, опонент може його оскаржити, але, скоріше за все, цей крок не матиме позитивного результату".


АТ "ОЩАДБАНК" — український комерційний банк, 100% акцій якого належать державі. Обслуговуючи близько 7 млн клієнтів, банк є другим за розміром фінансових активів з найбільшою кількістю відділень.

Asters — найбільша юридична фірма в Україні з офісами в Києві, Вашингтоні, Лондоні та Брюсселі. Chambers Europe 2021 відзначає 23 юристів Asters — найбільшу кількість відомих практиків в одній українській юридичній фірмі.

Офіційні постачальники послуг