Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Астерс виступає консультантом групи кредиторів ad hoc щодо фінансової реструктуризації ДТЕК на суму понад 2 млрд доларів США

Астерс виступила юридичним радником з питань українського права групи кредиторів ad hoc щодо успішної реструктуризації заборгованості ДТЕК, найбільшої приватної вертикально-інтегрованої енергетичної компанії України, на суму 2,066 млрд доларів США. Ця угода стала одним із найбільших проектів з боргової реструктуризації в історії приватних компаній в Україні.

За підсумками короткого слухання 14 травня 2021 року Високий суд Англії та Уельсу дав дозвіл на застосування двох взаємопов'язаних механізмів реструктуризації для DTEK Energy B.V. та DTEK Finance PLC. Умови реструктуризації були погоджені 100% кредиторів, що взяли участь у голосуванні, та дозволили Групі ДТЕК конвертувати існуючу заборгованість перед кредиторами та власниками облігацій на суму 2,066 млрд доларів США у нові облігації, випущені компанією DTEK Energy B.V.

Над проектом працювала команда практики реструктуризації Астерс під керівництвом партнера Ірини Поканай у складі радника Габріела Асланяна та юристів Інни Бондаренко і Вікторії Загреби. До проекту також були залучені команда з енергетичного права (партнер Ярослав Петров та старший юрист Марта Галабала), а також партнер Олексій Дем'яненко (корпоративне право), партнер Ігор Свечкар (антимонопольні аспекти), та партнер Маркіян Ключковський і радник Дмитро Шемелін (питання транскордонного вирішення спорів).

Головним юридичним радником проекту стала міжнародна юридична фірма Hogan Lovells.


Астерс є найбільшою юридичною фірмою України з офісами у Києві, Вашингтоні (США), Брюсселі (Бельгія) та Лондоні (Великобританія). Міжнародний рейтинг Chambers Europe 2021 відзначає 23 юристів Астерс – найбільшу кількість визнаних дослідженням фахівців в одній юридичній фірмі в Україні.

Офіційні постачальники послуг