Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Астерс виступає юридичним радником ЄБРР та МФК щодо фінансування концерну “Галнафтогаз” на суму 70 млн доларів

Астерс виступила юридичним радником з питань українського права Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Міжнародної фінансової корпорації (МФК), члена Групи Світового банку, у зв'язку з наданням кредитів АТ "Концерн Галнафтогаз", найбільшому за обсягами продажу в Україні роздрібному дистриб'ютору пального з третьою за кількістю станцій мережею АЗС.

Довгострокові кредити від ЄБРР та МФК будуть спрямовані на фінансування капітальних витрат і поповнення оборотного капіталу компанії. Реалізація проекту підтримає розвиток програми "Галнафтогазу" з постачання пального сільськогосподарським підприємствам, поліпшення логістичної інфраструктури, а також розвиток і вдосконалення мережі автозаправних станцій, в тому числі установку зарядних станцій для електромобілів.

Над проектом працювала команда практики банківського та фінансового права Астерс у складі партнера Ірини Поканай, радника Габріела Асланяна та юристів Інни Бондаренко і Вікторії Загреби.

***

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності у країні в 1993 році Банк узяв на себе сукупні зобов'язання щодо надання понад €15 млрд. в рамках 466 проектів.

МФК – споріднена організація Світового банку та член Групи Світового банку, є найбільшим глобальним інститутом розвитку, діяльність якого сфокусована на підтримці приватного сектору на ринках, що формуються. МФК працює у понад 100 країнах, використовуючи свій капітал, експертизу та вплив для створення ринків та можливостей у країнах, що розвиваються. У 2019 фінансовому році МФК надала понад $19 мільярдів довгострокового фінансування країнам, що розвиваються, посилюючи здатність приватного сектору подолати бідність та підвищити загальний добробут.

Астерс є найбільшою юридичною фірмою України з офісами у Києві, Вашингтоні (США), Брюсселі (Бельгія) та Лондоні (Великобританія). Міжнародний рейтинг Chambers Europe 2020 відзначає 21 юриста Астерс – найбільшу кількість визнаних дослідженням фахівців в одній юридичній фірмі в Україні.

Офіційні постачальники послуг