Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Астерс успішно захистила інтереси ТЦ Globus у податковому спорі на суму 300 млн грн

Астерс успішно захистила інтереси торговельного центру Globus у спорі з податковими органами щодо ПДВ та податку на прибуток на суму 300 млн грн (включно зі штрафами).

У Шостому апеляційному адміністративному суді юристи Астерс спростували аргументи податкових органів, які заявляли, що компанія повинна була визнавати дохід від дисконтування платежів  за кредитним договором та проводити амортизацію дисконту, а також сторнувати ПДВ-кредит, отриманий компанією у зв'язку з придбанням рекламних послуг.

Базуючись на представлених юристами Астерс аргументах, апеляційний суд дійшов висновку про незаконність вимог податкових органів. Суд повністю задовільнив апеляцію ТЦ Globus та скасував рішення суду нижчої інстанції, яке було ухвалене на користь податкових органів.

Над проектом працювала команда Астерс у складі Костянтина Соляра (партнера, керівника податкової практики) та юриста Ірини Гордіюк.

Globus – торговельний центр, розташований на Майдані Незалежності у самому центрі Києва. Складається з двох частин (Globus 1 та Globus 2) загальною площею 36,4 тис кв.м, на яких розміщується понад 200 магазинів та ресторанів. З 2008 року перебуває у власності London & Regional Properties, однієї з найбільших у Європі приватних інвестиційних компаній.

Астерс є найбільшою юридичною фірмою України з офісами у Києві, Вашингтоні (США), Брюсселі (Бельгія) та Лондоні (Великобританія). Міжнародний рейтинг Chambers Europe 2020 відзначає 21 юриста Астерс – найбільшу кількість визнаних дослідженням фахівців в одній юридичній фірмі в Україні.

Офіційні постачальники послуг