Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Asters успішно захистила інтереси провідної української компанії в арбітражі ICC, запобігши спробі контрагента стягнути з неї кошти за підробленою гарантією

Asters успішно представила інтереси провідної української компанії у спорі з китайським виробником обладнання, який був остаточно вирішений в Арбітражному суді Міжнародної торгової палати (ICC), Сінгапур. Спір виник у зв'язку з вимогами китайської компанії (позивач) до клієнта Asters (відповідач) про виплату коштів на підставі гарантії, за нібито виданою українською компанією.

Зазначена гарантія нібито видавалась на забезпечення угоди, укладеної між китайською компанією та її контрагентом з Об'єднаних Арабських Еміратів щодо поставки обладнання для будівництва в Україні. Після того як контрагент китайської компанії не поставив обладнання у строки, передбачені угодою, китайська компанія звернулась до клієнта Asters і, посилаючись на гарантію, вимагала погасити заборгованість.

Однак, команді Asters вдалось переконати одноосібного арбітра в тому, що гарантія, на яку посилався позивач, ніколи не видавалась клієнтом фірми і була підробленою. З урахуванням результатів експертизи, призначеною складом арбітражного суду, а також наданих Asters додаткових доказів, арбітр повністю відхилила вимогу позивача про стягнення коштів з клієнта Asters, дійшовши висновку про те, що гарантія не є аутентичним документом.

Окрім цього, ухвалюючи рішення на користь клієнта Asters, арбітр відхилила ряд другорядних аргументів позивача, за допомогою яких позивач намагався переконати арбітра в тому, що клієнт Asters втратив право на заперечення дійсності гарантії за англійським та українським правом.

Команда Asters, яка працювала над справою, складалася з партнера Маркіяна Ключковського*, радника Олександра Волкова, юристів Олексія Ізотова та Валерії Якімової. Провідний англійський баристер пан Занніс Маврогордато надавав Asters допомогу з питань англійського права.

* Маркіян Ключковський залишає фірму 01 липня 2023 року у зв'язку з призначенням виконавчим директором міжнародного Реєстру збитків, завданих агресією Російської Федерації проти України.


Asters — найбільша українська юридична фірма повного циклу з офісами в Києві, Брюсселі, Лондоні та Вашингтоні. Фірма має доступ до понад 125 юрисдикцій через розвинену мережу партнерських юридичних фірм. Asters та її юристи постійно отримують визнання провідних міжнародних рейтингів, зокрема Chambers & Partners, The Legal 500 EMEA, IFLR1000, GAR1000, GCR100, The Lawyer, Best Lawyers, Who’s Who Legal.

Офіційні постачальники послуг