Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Asters надає консультації Експортно-кредитному агентству України щодо запуску унікального механізму страхування військових ризиків

Asters виступила українським юридичним радником Експортно-кредитного агентства України щодо створення унікального механізму страхування військових ризиків, пов'язаних з експортом українських товарів Чорним морем. Новий механізм, затверджений урядом України, був оформлений Рамковою угодою про відшкодування, підписаною Експортно-кредитним агентством України з Marsh Limited як організатором, Ascot Underwriting Limited як головним страхувальником та групою страхувальників, які діють через Lloyd's of London.

Механізм передбачає розміщення відповідних коштів на рахунках у державних банках України – Укргазбанку та Укрексімбанку, що дозволить цим банкам випускати відповідні невідкличні акредитиви, кожен з яких підтверджений DZ Bank AG. Це надасть судновласникам та фрахтувальникам страхове покриття щодо перевезення товарів по Чорному морю та забезпечить відшкодування страхувальникам погоджених сум у випадку страхових виплат.

Команда Asters під керівництвом старшого партнера Армена Хачатуряна надала всебічні юридичні консультації Експортно-кредитному агентству України щодо питань українського законодавства в процесі переговорів та розробки транзакційних документів.

Команда Brodies LLP під керівництвом партнера Майкла Стоунхема та юридичного директора Бена Пауелла надала всебічні консультації Експортно-кредитному агентству України щодо питань англійського права, а Norton Rose Fulbright LLP виступила юридичним радником для Marsh Limited.

Армен Хачатурян коментує: "Створений механізм страхування військових ризиків є по-справжньому інновативним з комерційної та правової точок зору та відповідає інтересам великої кількості залучених до нього сторін. Важко переоцінити його значення для забезпечення стійкого експорту продуктів та інших критично важливих товарів з України в інші країни під час війни по найбільш зручному, але вкрай вразливому, чорноморському транспортному коридору. Знакова транзакція може бути застосована як гарний прецедент для подібних рішень в інших зонах військових конфліктів світу для підтримання міжнародної торгівлі та геополітичної стабільності. Ми були раді зробити свій внесок в це значне досягнення."


Експортно-кредитне агентство — це компанія, уповноважена урядом стимулювати експортні транзакції та захищати українських експортерів від ризику неплатежів та фінансових втрат, пов'язаних з зовнішньоекономічними контрактами, за допомогою страхування, перестрахування та гарантій.

Asters — найбільша українська юридична фірма повного циклу з офісами в Києві, Брюсселі, Лондоні та Вашингтоні. Фірма має доступ до понад 125 юрисдикцій через розвинену мережу партнерських юридичних фірм.

Офіційні постачальники послуг