Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Asters консультує ФК “Шахтар” (Донецьк) щодо участі у Лізі чемпіонів УЄФА

Asters успішно надала консультації ФК "Шахтар" (Донецьк) у зв'язку з участю клубу у провідних європейських футбольних турнірах — Лізі чемпіонів УЄФА та Лізі Європи. У цьому сезоні ФК "Шахтар" провів домашні матчі у німецькому Гамбурзі на запрошення ФК "Гамбург" (Hamburger SV), одного з найстаріших клубів Німеччини.

Команда юристів практики податкового права допомогла структурувати та розробити угоду між ФК "Шахтар" і ФК "Гамбург" щодо фінансових питань проведення матчів. Юристи надали консультації щодо розподілу податкових витрат між сторонами та уникнення міжнародного подвійного оподаткування, а також допомогли з оптимальним структуруванням правого режиму матчів. У результаті кожна сторона сплатила до бюджету своєї держави належну частку податків згідно з податковим законодавством відповідно України та Німеччини. Asters надала консультації у співпраці з німецьким юридичним радником Heuking Kuhn Luer Wojtek.

З моменту російської окупації Донецьку у 2014 році ФК "Шахтар", один із найуспішніших українських футбольних клубів, існує як клуб у вигнанні. Повномасштабне вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року поставило клуб перед низкою викликів. Він втратив власну інфраструктуру та майже половину гравців, які були іноземними легіонерами. Деякі з них розірвали свої контракти "вільних агентів" відповідно до дозволу ФІФА, що завдало клубу значних фінансових збитків.

Партнерство з ФК "Гамбург" стало для ФК "Шахтар" порятунком і надало йому можливість продовжувати грати у Лізі чемпіонів та Лізі Європи та отримувати дохід для підтримання своєї діяльності. Участь у європейських турнірах найвищого рівня також забезпечує впізнаваність бренду клубу на світовій арені, залучає вболівальників та спонсорів.

До команди юристів Asters з податкового права, які працювали над проєктом, увійшли партнер Костянтин Соляр та старший юрист Юрій Дмитренко.

Офіційні постачальники послуг