Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Arzinger домігся підписання мирових угод на користь клієнта, великої міжнародної компанії, в процедурі банкрутств колишніх партнерів-дистриб’юторів

Arzinger домігся підписання мирових угод на користь клієнта, великої міжнародної компанії, в процедурі банкрутств колишніх партнерів-дистриб’юторів

Практика вирішення спорів Arzinger успішно завершила на користь клієнта як ініціюючого кредитора дві справи про банкрутство колишніх партнерів-дистриб’юторів. Так, 28 березня і 30 травня господарський суд Донецької області затвердив укладені мирові угоди в даних справах.

Завдяки цим мировим угодам, кредитор отримав часткове, зі значно більшим, ніж зазвичай у схожих справах, розміром погашення боргів у банкрутстві. Боржники, кредитори та інвестор дійшли взаємної згоди.   

Хоча Кодекс з процедур банкрутства України не передбачає такої процедури як мирова угода, але завдяки вже сформованій правовій позиції Верховного Суду та нормам ГПК України, які підлягають застосуванню в процедурі банкрутства, юристам Arzinger вдалося знайти оптимальну формулу (яка також була підтверджена судом).

Ці дві справи про банкрутство примітні багатьма труднощами. Починаючи з процесу збору доказів доведення боржників до банкрутства (перед процедурою банкрутства – боржники змінили засновників і директорів, а також перестали звітувати перед податковими органами, вчиняючи дії із виведення активів та приховування документів) і закінчуючи ініціаціями численних судових справ при визнання недійсними сумнівних правочинів боржників, витребуванням майна, пошуком виведених боржниками власних активів і накладення на нього арешту (оголошення в розшук транспортних засобів).

Важливо, що аналіз фінансового стану боржників і належна підготовча робота — це пріоритет для побудови сильної позиції в справах про банкрутство і підґрунтя для того, щоби зацікавлені сторони почали шукати компроміс щодо погашення боргів, а не продовжувати далі переховувати активи.

Проєкт очолював Дядюк Євген, радник, к.ю.н. та адвокат, також раніше були залучені колишні співробітники – радник, арбітражний керуючий Антон Молчанов і юристка, адвокат Олена Собченко.

Офіційні постачальники послуг