Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

«АрселорМіттал Кривий Ріг» визначив постачальника основного обладнання для нового онкоцентру

«АрселорМіттал Кривий Ріг» обрав на тендері постачальника лінійних прискорювачів – основного радіологічного обладнання для нового онкоцентру.

9 квітня, 2021. Два лінійні прискорювачі Versa HD виготовить на спецзамовлення для криворізьких онкологів компанія Elekta Ltd. (Великобританія), провідний світовий розробник технологій у боротьбі із раком. На придбання двох апаратів нового покоління «АрселорМіттал Кривий Ріг» витратить близько 4,2 млн євро.

Сучасні лінійні прискорювачі об'єднують в собі новітні методики лікування, такі як стереотаксична променева терапія (SBRT) та стереотаксична радіохірургія (SRS). Вони полягають у точному підведенні необхідної дози іонізуючого випромінювання суто до клітин пухлини, знижуючи ризик і побічні ефекти для пацієнта.

Процедура опромінення на новітньому обладнанні відбувається швидше та більш щадно – пацієнт отримає необхідну дозу опромінення з мінімальним впливом на навколишні здорові тканини. Лікарі отримають більше можливостей лікувати складні пухлини, а відділення зможе допомагати більшій кількості пацієнтів.

Завдяки тому, що в онкоцентрі буде два повністю узгоджені лінійні прискорювачі, лікування зможе відбуватись неперервно. У разі технічних проблем на одному з апаратів, інший буде працювати.

Зараз «АрселорМіттал Кривий Ріг» узгоджує умови імпорту дороговартісного обладнання з офіційним представником компанії-виробника.

Згідно з Меморандумом про співробітництво між Комітетом з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Верховної Ради, Дніпропетровською обласною держадміністрацією і облрадою, міськрадою Кривого Рогу, компанія «АрселорМіттал» інвестує у створення нового онкологічного центру 15 мільйонів євро.

Артем Філіп’єв, заступник генерального директора з правових питань, питань взаємодії з державними органами та комунікацій:

- Будівництво нової онкологічної лікарні у Кривому Розі – це один з наймасштабніших соціальних проектів, який реалізує в Україні приватний бізнес. Поява сучасного лікувально-діагностичного центру на Дніпропетровщині дозволить підняти рівень лікування онкозахворювань в Україні на щабель вище, тому наша компанія робить усе можливе, щоб виконати усі взяті на себе зобов’язання якісно та в строк. А величезний досвід наших закупівельників дозволяє нам обрати і придбати найкраще обладнання від виробників зі світовим ім’ям.

Олександр Медведков, медичний директор КП «Криворізький онкологічний диспансер» Дніпропетровської облради»:

- Ми продовжуємо реалізацію ініціативи Президента України зі створення сучасного онкологічного центру у Кривому Розі, який обслуговуватиме як мешканців міста, так і прилеглих чотирьох сільських районів. Це близько 25 відсотків населення області. Поліклініка збудована із розрахунку на 172 відвідування у день. Кожного року кількість відвідувань зростає і зараз наближується до більше ніж 250 відвідувань у день. Тому новий корпус буде побудований з розрахунку на 300 осіб. «АрселорМіттал Кривий Ріг» є інвестором цього проекту і намагається створити сприятливі умови, щоби проект реалізувався швидко та якісно. Цей проект має велике значення для покращення онкологічної ситуації у місті, зменшення кількості ускладнень, покращення якості лікування та здоров’я мешканців регіону.

Жанна Тарілка, завідувач відділення променевої терапії КП «Криворізький онкологічний диспансер» Дніпропетровської облради»:

- Я дуже вдячна «АрселорМіттал Кривий Ріг» за те, що дозволять нам побути чарівниками у цьому житті. Перевага сучасних технологій у тому, що можна підвести більш високі дози опромінення на область пухлини та зменшити променеве навантаження на здорові тканини. Тож з появою двох сучасних лінійних прискорювачів в нашій роботі зміниться майже все. З відкриттям нового онкоцентру ми сподіваємося на плідну роботу, тому що, наприклад, Білорусія зробила величезний стрибок у наданні допомоги онкохворим. Вони працювали на найпростіших гама-апаратах, а зараз працюють на лінійних прискорювачах. Ми ж йдемо поступово. Придбання сучасного радіотерапевтичного обладнання для криворізького онкоцентру дасть можливість значно покращити якість надання медичної допомоги онкологічним хворим. Це буде великий прогрес у нашому місті.

Довідково:

Восени 2019 року «АрселорМіттал Кривий Ріг» підтримав ініціативу Президента В. Зеленського щодо спорудження нового корпусу онкологічного диспансеру у місті Кривий Ріг.

5 жовтня 2019 року був підписаний Меморандум про співпрацю між Комітетом з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Верховної Ради, Дніпропетровської обласної держадміністрацією і облрадою, міськрадою Кривого Рогу та «АрселорМіттал Кривий Ріг».

У жовтні 2020 року був представлений концептуальний проект будівництва онкологічного центру, підготовлений німецькою компанією Drees & Sommer. «АрселорМіттал Кривий Ріг» оплатив вартість послуг з розроблення концептуального проекту у повному обсязі. Загальна сума витрат склала понад 1 млн євро.

У березні 2021 року виконана адаптація концептуального проекту до українського законодавства. Послугу надавало ТОВ «ЛТС-Архконцепт». На ці цілі підприємство витратило 892,5 тис. гривень.

У березні 2021 року підприємство завершило тендерні процедури щодо постачальника обладнання від провідного виробника лінійних прискорювачів Elekta Ltd. та визначило термін поставки на територію замовника - діючого онкоцентру у м. Кривий Ріг.

Офіційні постачальники послуг