Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

«АрселорМіттал Кривий Ріг» придбав новий буровий верстат Epiroc DM75 D

Кривий Ріг, 28 січня 2021 р. «АрселорМіттал Кривий Ріг» поповнив свій парк гірничої техніки верстатом Epiroc DM75 D. Витрати компанії на придбання нового верстата для буріння вибухових свердловин у кар'єрі № 2-біс склали майже 36 млн грн.

Бурові верстати серії DM протягом останніх років набувають великої популярності на підприємствах нашого регіону та у світі. Вони підтвердили свою ефективність і надійність у непростих умовах експлуатації, а також визнані автономними, маневреними та безпечними. Верстат Epiroc DM75 D призначений для обертального буріння вертикальних і похилих свердловин. Максимальна глибина буріння становить 51,2 м при використанні штанг довжиною понад 10 м.

Артем Кузнєцов, начальник відділу з розвитку гірничого виробництва гірничого департаменту «АрселорМіттал Кривий Ріг»:

- Керівництво компанії ухвалило рішення оновити парк бурової техніки, адже буріння - це початкова операція, від якої залежить увесь подальший ланцюжок видобутку й виробничий процес в цілому. Сучасний Epiroc DM75 D оснащений модернізованою муфтою, потужним компресором низького тиску, дизельним двигуном Caterpillar потужністю 800 кінських сил. Верстат не прив'язаний до електромереж, це дає йому можливість швидко пересуватися, маневрувати та працювати у будь-яку погоду. Продуктивність верстата до 10 погонних метрів на годину. Важливо, що процес буріння буде більш екологічним завдяки встановленій системі вологого пилопридушення.

Верстат DM75 D має декілька особливостей, які забезпечують оператору безпечні робочі умови. Агрегат оснащено утримуючим клапаном подачі, вирівнюючими домкратами та клапанами утримання навантаження. Комфортна кабіна з покращеною оглядовістю сертифікована за стандартом FOPS (захист від об'єктів, що падають). На монітор у кабіну машиніста виведені параметри роботи верстата та буріння: положення штанги, швидкість і глибина. Управління всіма робочими функціями верстата здійснюється зі спеціальної панелі, ергономічна компоновка якої дозволяє швидко перемикатися з режиму буріння у режим переміщення, що підвищує продуктивність роботи.

Загалом в даний момент в «АрселорМіттал Кривий Ріг» використовуються чотири бурових верстати СБШ, п'ять машин Pit Viper, електричний верстат серії DM 75 E та верстат Roc L8 для постановки у граничні положення бортів кар'єра. Новий верстат Epiroc DM75 D після оформлення необхідної дозвільної документації приступить до роботи у кар'єрі № 2-біс підприємства. У планах компанії на 2021 рік - придбання ще одного нового верстата для контурного буріння у кар'єрах.

Офіційні постачальники послуг