Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

«АрселорМіттал Кривий Ріг» планує збільшити свій вагонний парк в півтора раза

Кривий Ріг, 3 червня 2021 р. «АрселорМіттал Кривий Ріг» розглядає можливість ввести в обіг 1 200 нових вагонів у 2021-2022 рр. При цьому власний вагонний парк підприємства збільшиться в півтора раза, що дозволить швидше доставляти продукцію покупцям, а комбінат своєчасно забезпечувати сировиною.

Бікрам Вірди, заступник генерального директора з постачання «АрселорМіттал Кривий Ріг»:

- До рішення про велику закупівлю нових вагонів нас підштовхують кілька факторів. Наразі ми нарощуємо відвантаження своєї продукції на експорт. При цьому нас не цілком влаштовує технічний стан вагонної бази в Україні. Оновлений вагонний парк забезпечить безпечне та оперативне транспортування нашої продукції до українських портів. Ми зможемо планувати свою логістику незалежно від ситуації на ринку залізничних перевезень і наявності вагонів. Це допоможе зменшити витрати на доставку вихідних і вхідних вантажів. Крім того, власні вагони обходяться дешевше - приблизний термін окупності становить 3-4 роки.

За нашими оцінками, ініціативи про списання напіввагонів з перевищенням нормативного терміну служби, представлені уряду, можуть призвести до дефіциту на ринку та великого стрибка цін на перевезення. Також деякий прояв дефіциту вагонів традиційно можна очікувати влітку-восени у зв'язку з пожвавленням ринку будівельних вантажів. Тому нам хотілося б розраховувати на власні сучасні вагони і бути більш гнучкими в умовах роботи з Укрзалізницею та операторами вантажоперевезень.

Довідка:

Рухомий склад «АрселорМіттал Кривий Ріг» призначений для вивезення металопродукції та залізорудної сировини, а також для поставок на підприємство сировини. Основними логістичними напрямками є перевезення агломераційної руди та металопродукції, а також назад вхідної сировини - вапняку, вугілля, коксу, коксового дріб'язку. Окрім напіввагонів, підприємство також використовує у вантажоперевезеннях думпкари, платформи, цистерни, окатишевози, коксовози та цементовози.

Офіційні постачальники послуг