Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Американська торговельна палата в Україні закликає переглянути застосування спеціальних заходів щодо імпорту проводів в Україну

Американська торговельна палата в Україні закликає переглянути застосування спеціальних заходів щодо імпорту проводів в Україну

Компанії-члени Американської торговельної палати в Україні (Палата) закликають членів Міжвідомчої комісії з питань міжнародної торгівлі (Комісія) продовжити строк для надання коментарів щодо перегляду рішення від 23.04.2021 року №СП-491/2021/4411-03 «Про застосування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну проводів незалежно від країни походження та експорту». Водночас Палата висловлює вдячність Міністерству цифрової трансформації та Міністерству економіки за ініціацію перегляду рішення Комісії.

Бізнес-спільнота, об’єднана Палатою, неодноразово зверталася до Комісії з проханням не приймати рішень стосовно застосування спеціальних заходів у вигляді спеціального мита за результатами спеціального розслідування щодо імпорту в Україну проводів незалежно від країни походження та експорту.

Потенційне введення додаткових імпортних мит стане додатковим податком на галузі телекомунікацій та енергетики, які за рахунок нього будуть субсидувати інші галузі економіки. Це негативно відобразиться на інвестиційній спроможності мобільних операторів, зокрема сповільнить проникнення новітніх технологій (наприклад, 4G) у сільській місцевості, оскільки замість інвестицій в інфраструктуру мобільні оператори будуть змушені залучати додаткові кошти для сплати додаткових мит.

Враховуючи, що можливе запровадження передбачених законодавством спеціальних заходів матиме вплив на декілька галузей економіки, Американська торговельна палата в Україні закликає врахувати численні аргументи, надані учасниками розслідування, під час перегляду зазначеного рішення Комісією.

Офіційні постачальники послуг