Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Американська торговельна палата в Україні закликає Міжвідомчу комісію з міжнародної торгівлі не вводити спеціальне мито на імпортовані проводи в Україну

Американська торговельна палата в Україні закликає Міжвідомчу комісію з міжнародної торгівлі не вводити спеціальне мито на імпортовані проводи в Україну

Американська торговельна палата в Україні закликає членів Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі (далі – Комісія) не приймати рішень стосовно застосування спеціальних заходів у вигляді спеціального мита на імпорт в Україну проводів незалежно від країни походження та експорту.

29 березня 2021 року Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України (далі – Міністерство) оприлюднило «Основні факти і висновки за результатами проведення спеціального розслідування щодо імпорту в Україну проводів незалежно від країни походження та експорту» (далі – Основні факти і висновки). Згідно з Основними фактами і висновками, Міністерство рекомендує Комісії застосувати на три роки спеціальні заходи у вигляді спеціального мита у розмірі 23,5% (з подальшою лібералізацією).

Потенційне введення додаткових імпортних мит стане фактично додатковим податком для галузі телекомунікацій. Зазначене негативно відобразиться на інвестиційній спроможності мобільних операторів, оскільки замість інвестицій в інфраструктуру мобільні оператори будуть змушені сплачувати додаткові мита.

Американська торговельна палата в Україні сподівається, що позиція бізнес-спільноти буде врахована, і рішення стосовно застосування спеціальних заходів у вигляді спеціального мита на імпорт в Україну проводів незалежно від країни походження та експорту не буде прийнято.

Офіційні постачальники послуг