Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Американська торговельна палата закликає народних депутатів підтримати законопроект №2654 щодо посилення захисту телекомунікаційних мереж

Американська торговельна палата закликає народних депутатів підтримати законопроект №2654 щодо посилення захисту телекомунікаційних мереж

Американська торговельна палата в Україні (Палата) закликає депутатів Верховної Ради підтримати законопроект №2654 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення захисту телекомунікаційних мереж)» від 20.12.2019 та посилити захист телекомунікаційних мереж.

В умовах карантину та самоізоляції громадяни мають безперервно залишатись на зв’язку, бути поінформованими та, працюючи дистанційно, користуватися максимальною кількістю послуг онлайн, уникаючи персональних контактів. Наразі мобільний зв’язок та інтернет є невід’ємними засобами комунікації громадян, бізнесу та органів державної влади, і, окрім технічної складової, виконують значну соціальну функцію.

Компанії-члени Палати занепокоєні тим, що безперебійна робота телекомунікаційних мереж, в момент коли вона є надважливою, перебуває під загрозою. Галузь телекомунікацій, суб’єкти господарювання інших сфер діяльності, органи державної влади та військові частини продовжують страждати від злочинів, пов’язаних з крадіжками телекомунікаційного обладнання та пошкодженнями телекомунікаційних мереж. Так, у період з 2015 – 2019 роки стосовно телекомунікаційних об’єктів було зафіксовано понад 122 000 випадків крадіжок та пошкоджень, і в 2020 зазначена тенденція продовжується. Для громадян та держави це може мати такі наслідки, як:

  • неможливість виклику екстрених служб (101,102,103) в критичні моменти, і, як наслідок – реальні та потенційні людські жертви;
  • порушення бізнес-процесів внаслідок відсутності зв’язку;
  • збої в координації системи державного управління;
  • неможливість сповіщення та координації дій населення під час пандемії.

Компанії-члени Палати закликають депутатів Верховної Ради України прийняти законопроект №2654 під час позачергового засідання Парламенту 16 квітня, адже він покликаний захистити телекомунікаційну інфраструктуру від винищення, що набуває особливої актуальності в такий складний для України час.

Офіційні постачальники послуг