Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Американська торговельна палата в Україні закликає Уряд досягти взаємоприйнятного рішення з інвесторами «зеленої» енергетики

Американська торговельна палата в Україні закликає Уряд досягти взаємоприйнятного рішення з інвесторами «зеленої» енергетики

«Зелений» тариф став каталізатором розвитку галузі відновлюваної енергетики в Україні, адже іноземні та українські компанії вклали сотні мільйонів доларів у проекти з відновлюваних джерел енергії (ВДЕ), а міжнародні фінансові організації та комерційні банки надали боргове фінансування, спираючись на надані державою гарантії.

Ці проекти відповідають заявленим державою цілям щодо майбутнього нарощення генерації з відновлюваних джерел і створили галузь, яка забезпечує державу чистою енергією та сприяє енергетичній незалежності України. Крім того, відповідно до неодноразово заявлених пріоритетів нового Уряду щодо зобов'язань України залучити прямі іноземні інвестиції для стимулювання зростання ВВП, захист інвестицій в Україні є головним пріоритетом, і односторонній ретроспективний перегляд умов для інвесторів є недопустимим.

Компанії-члени Комітету Палати з питань відновлюваної енергетики брали активну участь у дискусіях з представниками Офісу Президента України, Парламенту та Уряду з метою досягти взаємоприйнятне рішення поточних проблем у сфері відновлюваної енергетики з урахуванням довгострокового і прогнозованого регулювання сектору.

Інвестори розробили останні пропозиції, які відображають граничні допустимі межі умов добровільної реструктуризації за «зеленим» тарифом з огляду на розрахунок можливого прибутку, профіль інвестиційних ризиків в Україні та необхідність вирішення проблеми дефіциту ДП «Гарантований покупець». Дані пропозиції покривають питання щодо платежів інвесторам за вироблену електроенергію, реструктуризації «зеленого» тарифу для електростанцій, будівництва за «зеленим» тарифом, відповідальності за небаланси, обмеження та стабілізаційного застереження.

Компанії-члени Палати із сектору ВДЕ вважають такі пропозиції оптимальним рішенням, яке могло б бути взаємоприйнятним для зміни нормативно-правового регулювання ринку, збереження інвестиційного клімату в секторі відновлюваної енергетики України, дотримання державних гарантій і попередження ініціації численних судових позовів проти України в міжнародних арбітражних судах.

«Ми сподіваємося, що Уряд не допустить одностороннього різкого зниження тарифів, що могло б негативно вплинути на життєздатність проектів з ВДЕ та завдати довготривалої шкоди інвестиційному середовищу в Україні. Американська торговельна палата в Україні закликає Уряд підтримати пропозиції інвесторів щодо добровільних умов реструктуризації з метою досягнення угоди, спрямованої на врегулювання кризи у відновлюваній енергетиці», - прокоментував Андрій Гундер, Президент Американської торговельної палати в Україні.

Ми сподіваємося, що Уряд не допустить одностороннього різкого зниження тарифів, що могло б негативно вплинути на життєздатність проектів з ВДЕ та завдати довготривалої шкоди інвестиційному середовищу в Україні. Американська торговельна палата в Україні закликає Уряд підтримати пропозиції інвесторів щодо добровільних умов реструктуризації з метою досягнення угоди, спрямованої на врегулювання кризи у відновлюваній енергетиці.

Андрій Гундер Президент Американської торговельної палати в Україні

Офіційні постачальники послуг