Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Американська торговельна палата в Україні закликає розблокувати процес реєстрації пестицидів та агрохімікатів

Американська торговельна палата в Україні закликає розблокувати процес реєстрації пестицидів та агрохімікатів

Міжнародний агрохімічний бізнес, що працює в Україні, занепокоєний ситуацією, що склалася навколо реєстрації пестицидів та агрохімікатів. Процес державної реєстрації призупинено протягом більше ніж двох місяців.

З огляду на сезонність роботи для компаній агрохімічного бізнесу важливою є вчасна державна реєстрація пестицидів та агрохімікатів. Вчасна реєстрація – один із ключових факторів для забезпечення сільськогосподарських виробників якісною та інноваційною продукцією, яка водночас є запорукою високого та безпечного урожаю.

Останнє засідання Науково-експертної ради з питань реєстрації пестицидів та агрохімікатів відбулося у травні 2020 року. За результатами засідання було рекомендовано до реєстрації більше 100 препаратів. Проте Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів, внаслідок процесів реорганізації системи центральних органів виконавчої влади, досі не було прийнято рішення щодо їхньої державної реєстрації. Як наслідок, більше 100 інноваційних препаратів залишаються не внесеними до Державного реєстру пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні. Без їх внесення до цього Державного реєстру українські та міжнародні імпортери й виробники засобів захисту рослин не можуть розпочати процес ввезення та вчасного забезпечення аграріїв значною кількістю препаратів нового покоління, що призводить до фінансових втрат як представників сумлінного бізнесу, які не можуть реалізувати свою продукцію, так і Державного бюджету через недонадходження податків та митних платежів.

Подальші затримки із державною реєстрацією пестицидів та агрохімікатів можуть призвести до суттєвого погіршення якості та безпечності сільськогосподарської продукції у зв’язку з недоотриманням фермерами високоякісних інноваційних препаратів, а також можуть спричинити збільшення попиту на фальсифіковану продукцію.

Американська торговельна палата в Україні закликає Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів відновити процес державної реєстрації пестицидів та агрохімікатів.

Офіційні постачальники послуг