Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Американська торговельна палата в Україні закликає до справедливого та неупередженого ставлення до міжнародних інвесторів

Американська торговельна палата в Україні закликає до справедливого та неупередженого ставлення до міжнародних інвесторів

Американська торговельна палата в Україні (Палата) занепокоєна нехтуванням законними правами компаній під час оскарження Рішення Антимонопольного комітету України №697-р від 10.10.2019 р. (Рішення АМКУ) в судовому порядку та, як наслідок, можливим порушенням прав та законних інтересів міжнародних інвесторів в Україні.

Палата стурбована спробою покласти відповідальність за структурні зміни ринку дистрибуції тютюнової продукції у 2011-2012 роках на міжнародні компанії: ПрАТ «А/Т тютюнова компанія «В.А.Т. – Прилуки», АТ «Джей Ті Інтернешнл Компані Україна», ПЗІІ «Імперіал Тобако Юкрейн», ПрАТ «Філіп Морріс Україна» – виробників тютюнових виробів.

Такі зміни відбулися зі згоди Антимонопольного комітету України, який надав низку дозволів (рішення №№701-р, 702-р, 703-р, 704-р від 23 листопада 2011 року) на консолідацію ринку без проведення консультацій із виробниками та іншими зацікавленими сторонами.

Передчасне стягнення штрафу та забезпечення позову  у вигляді накладення арешту на майно компаній в момент оскарження Рішення АМКУ в суді першої інстанції є прямим порушенням Закону України «Про захист економічної конкуренції», що може призвести до падіння надходжень до Державного бюджету і створення передумов для безпрецедентного зростання нелегального імпорту тютюнових виробів. Закликаємо відповідальні органи державної влади до справедливого та неупередженого ставлення до міжнародних інвесторів в Україні й забезпечення належного правового процесу, дотримання принципів незалежності та неупередженості при розгляді справ щодо оскарження Рішення №697-р у судах.

Офіційні постачальники послуг