Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Американська торговельна палата в Україні вручила нагороди до Дня Подяки 2020 за діджиталізацію української економіки та порятунок людських життів

Американська торговельна палата в Україні вручила нагороди до Дня Подяки 2020 за діджиталізацію української економіки та порятунок людських життів

Київ, 25 листопада, 2020

Американська торговельна палата в Україні вручила нагороду до Дня Подяки «Вибір бізнес-спільноти 2020» 29-річному Михайлу Федорову, Віце-прем'єр-міністру України, Міністру цифрової трансформації України. Нагорода була вручена за проведення діджитал-трансформації в масштабах всієї країни, що робить Україну кращим місцем для життя та ведення бізнесу.

Бізнес-спільнота також відзначила Пола Найланда, Засновника «Лайфлайн Україна» (Lifeline Ukraine), за створення першої в Україні національної гарячої лінії підтримки з питань запобігання суїцидів «Лайфлайн Україна» задля порятунку людських життів. Вона сфокусована та орієнтована насамперед на допомогу українським військовим ветеранам. Нагороди були вручені онлайн у рамках щорічного сезону з нагоди Дня Подяки Американської торговельної палати.

У 2015 році Палата започаткувала традицію святкування Дня Подяки в Україні. Вже шостий рік поспіль Американська торговельна палата в Україні відзначає організації, проекти та особистостей, які зробили вагомий внесок у розвиток сприятливого ділового та соціального середовища в Україні або просували Україну на міжнародному рівні. Представники компаній-членів Палати номінують тих, кому вони хочуть подякувати.

Отримуючи нагороду Віце-прем'єр-міністр, Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров прокоментував: «Для мене честь отримати нагороду «Вибір бізнес-спільноти 2020» від Американської торговельної палати за проведення діджитал-трансформації в масштабах всієї країни, що робить Україну кращим місцем для життя та ведення бізнесу. Вже понад рік команда Мінцифри будує цифрову державу. Одна з головних цілей нашого міністерства – створити зручні державні сервіси. Ми вже створили мобільний застосунок та портал електронних послуг Дія, впровадили перші цифрові паспорти у світі, запустили реєстрацію бізнесу за 15 хвилин. Ми створюємо для українців нові цифрові можливості та готові обмінюватись досвідом з іншими країнами. Нагорода від Американської торговельної палати — свідчення того, що наша команда рухається у правильному напрямку. Вдячний кожному, хто підтримує цифрову трансформацію України.»

«Я безмежно щасливий отримати цю нагороду від імені всієї команди «Лайфлайн Україна». Ця прекрасна група людей виконує наш найважливіший обов'язок, надаючи підтримку людям в періоди емоційної кризи. Вони працюють 24 години на добу, 7 днів на тиждень, і кожен раз, коли надходить дзвінок, вони змагаються між собою, хто перший на нього відповість. І тоді я згадую цитату містера Роджерса, яка лунала у телевізорі: «Шукайте помічників. Ви завжди знайдете людей, які допомагають». Саме так можна охарактеризувати менталітет чоловіків та жінок у «Лайфлайн Україна», вони є помічниками, на яких ми можемо покластися, коли все складно», - сказав Пол Найланд, Засновник «Лайфлайн Україна».

«Від імені бізнес-спільноти, я щиро вітаю Михайла Федорова та Пола Найланда з цими заслуженими нагородами. Сьогодні немає вищих пріоритетів, аніж порятунок людських життів та діджиталізація економіки України задля подолання кризи. Наша спільна мета – зробити Україну кращим місцем для життя та ведення бізнесу. Я висловлюю свою щиру вдячність компаніям-членам, Раді директорів Палати, Посольству США в Україні, представникам органів державної влади України та міжнародним партнерам за все що вони роблять для підтримки економіки України та людей в ці безпрецедентні часи», - прокоментував Андрій Гундер, Президент Американської торговельної палати в Україні.

«Висловлювати подяку кожного листопада – це сильна американська традиція, яку з гордістю підтримує Американська торговельна палата в Україні», - прокоментувала Олена Кошарна, Голова Ради директорів Американської торговельної палати в Україні. «Щороку ми шукаємо лідерство в Україні в його чистих проявах. Тих, хто має сміливе бачення, хто мотивує та надихає команду професіоналів втілити це бачення, досягти важливих етапів та зробити значний позитивний вплив в Україні. Від імені Ради директорів Палати цього року я маю честь привітати двох шанованих людей, що отримали нагороди до Дня подяки. Бізнес-спільнота, об’єднана Палатою, відзначила Міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, за його сміливу програму діджиталізації, Україна сьогодні посідає одну з лідерських позицій з видачі цифрових паспортів та водійських посвідчень, за успішну реалізацію додатків «Дія» та «Є-Малятко», за полегшення процесу відкриття бізнесу, за просування України як глобального ІТ-напрямку та його сміливу, заявлену мету, щоб жоден громадянин України не був зобов’язаний подавати державі паперові документи вже починаючи з вересня 2021 року. Наш другий переможець – Пол Найланд, громадянин Ірландії, який проживає та робить свій внесок в Україну вже понад 18 років, засновник «Лайфлайн Україна» - національної, професійної лінії з питань запобігання суїцидів та підтримки психічного здоров’я. Запуск гарячої лінії «Лайфлайн Україна», яка працює 24 години на день, 7 днів на тиждень за номером телефону 7333, а також через діджитал-платформи, в яких працюють турботливі професіонали, є справді новаторським для України. Гаряча лінія надає людям інструменти, ресурси та допомогу, які їм потрібні, водночас проводячи дестигматизацію проблем психічного здоров'я. Бізнес-спільнота визнає неймовірне почуття милосердя та відданість Пола задля порятунку людських життів. Вітаю Міністра Михайла Федорова та Пола Найланда та дякую за ваш великий внесок в Україну, українців та прагнення зробити світ кращим!»

Американська торговельна палата в Україні має багато людей, яким вона вдячна, людей які змінюють Україну кожного дня. День Подяки – це час подякувати всім, хто робить Україну кращим місцем для ведення бізнесу.

У 2019 році, Американська торговельна палата в Україні вручила нагороду до Дня Подяки Національному банку України за проведення ефективної монетарної політики, продовження очищення банківського сектору, захисту незалежності НБУ та сприяння макроекономічній стабільності. Бізнес-спільнота також відзначила Брайана Боннера за донесення українських новин англійською мовою до світовій спільноти через віддану роботу на посаді головного редактора газети Kyiv Post.

У 2018 році, бізнес-спільнота відзначила Оксану Маркарову, В.о. Міністра фінансів України (листопад 2018 – березень 2020), за зміцнення макроекономічної стабільності України. Дві інші нагороди отримали Офіс із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest та Офіс Національної інвестиційної ради, за просування України як інвестиційного напрямку.

У 2017 році, Американська торговельна палата в Україні вручила нагороду до Дня Подяки «Вибір бізнес-спільноти» В.о. Міністра охорони здоров’я України, доктору Уляні Супрун (серпень 2016 – серпень 2019), за розвиток системи охорони здоров’я України. Палата також вручила нагороди Валерії Гонтаревій та Національному банку України за виняткові зусилля в очищенні та розвитку банківської системи України; Ярославі Джонсон, Western NIS Enterprise Fund, за формування майбутнього України – за Українську Академію Лідерства; та команді Invictus Games Ukraine за неймовірний дебют української команди на Invictus Games в Торонто. Особливу Президентську нагороду за 10 років видатного лідерства та відданості в просуванні ділових відносин між Сполученими Штатами та Україною отримав Морган Вільямс, Президент Американсько-української ділової ради.

У 2016 році, нагороди отримали: Міністр торгівлі США Пенні Пріцкер, та команда Міністерства торгівлі США за їх міцну та тривалу підтримку України; Рада бізнес-омбудсмена за боротьбу з корупцією, спрощення бюрократичних процедур та покращення бізнес-середовища; Оксана Дрозач, PwC – за внесок у впровадження концепції уповноваженого економічного оператора в Україні. Кульмінацією церемонії стало висловлення щирої подяки Українській Паралімпійській збірній за жагу до перемоги.

В 2015 році, під час першої Урочистої вечері з нагоди Дня Подяки, Палата вручила нагороди до Дня Подяки «Вибір бізнес-спільноти» Наталії Яресько, Міністру фінансів України (грудень 2014 — квітень 2016), за забезпечення фіскальної та фінансової стабільності; Айварасу Абромавичусу, Міністру економічного розвитку та торгівлі (грудень 2014 - квітень 2016) за запуск ProZorro, електронної системи публічних закупівель, яка зробила державні закупівлі більш прозорими та конкурентоспроможними; 3G-операторам мобільного зв’язку України – lifecell, Kyivstar, and MTS/Vodafone – за запуск мобільного зв'язку третього покоління в Україні; Європейському банку реконструкції та розвитку за залучення інвестицій в економіку України; Ользі Кудіненко, Засновниці БФ «Таблеточки», за створення Благодійного Фонду «Таблеточки», який допомагає онкохворим дітям, та промотує соціальну відповідальність та обізнаність; Екі Згуладзе, Першому Заступнику Міністра внутрішніх справ України (2014-2016) за запуск Національної поліції України.

Американська торговельна палата в Україні є найвпливовішою міжнародною бізнес-асоціацією, яка служить компаніям-членам в Україні з 1992 року, допомагаючи їм розвиватися, промотувати свої послуги та бренди. Американська торговельна палата в Україні є частиною Торговельної палати США. Будучи неурядовою неприбутковою організацією, яка фінансується компаніями-членами, Палата представляє найбільших американських та міжнародних інвесторів, які працюють в Україні, які інвестували понад 50 млрд доларів в Україну та залишаються вірними країні. Палата є найбільшим офісом серед Американських торговельних палат у Європі, частиною потужної глобальної мережі. Протягом 28 років Палата доносить голос бізнесу до органів державної влади на найвищому рівні, виступаючи за покращення бізнес-клімату, тісно співпрацюючи з органами державної влади України та США. Палата також фокусується на залученні прямих іноземних інвестицій в економіку та виступає за передбачувані, прозорі, та стабільні правила ведення бізнесу.

Контактна особа:
Юліана Чижова, старший менеджер із зв’язків з громадськістю та пресою Американської торговельної палати в Україні, 
ychyzhova@chamber.ua

Офіційні постачальники послуг