Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Американська торговельна палата в Україні та Спілка українських підприємців закликають Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства скасувати спеціальне мито на імпорт полімерних матеріалів

Американська торговельна палата в Україні та Спілка українських підприємців закликають Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства скасувати спеціальне мито на імпорт полімерних матеріалів

Американська торговельна палата в Україні та Спілка українських підприємців закликають Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України (Міністерство) організувати позачергове засідання Міжвідомчої комісії з питань міжнародної торгівлі (Комісія) для скасування відповідного рішення №СП - 445/2020/4411-03 щодо запровадження спеціального мита на імпорт визначених полімерних матеріалів.

За рішенням Комісії починаючи з 08.06.2020 р. до імпортованих полімерних матеріалів (поліетилен з питомою густиною 0,94 або більше, що класифікується за кодами 3901 20 10 00, 3901 20 90 00 згідно з УКТЗЕД, та полівінілхлорид, що класифікується за кодами 3904 10 00 00, 3904 21 00 00, 3904 22 00 00 згідно з УКТЗЕД) буде застосовуватися спеціальне мито у розмірі 18% незалежно від країни походження та експорту. Термін дії такого попереднього обмежувального заходу – 200 днів.

Серед компаній-членів асоціацій є представники різних галузей, які використовують зазначені полімерні матеріали як сировину для виробництва широкого асортименту готової продукції, створюючи при цьому ланцюжки доданої вартості та робочі місця. Серед них – товари будівельного та побутового призначення, які виготовляються безпосередньо із полімерної сировини, а також споживчі товари, харчові продукти, які реалізуються в полімерному пакуванні.

Залежно від сектору, така сировина має відповідати заданим фізико-хімічним та якісним параметрам, а також показникам безпечності (для використання, наприклад, у виробництві пакування для контакту із харчовими продуктами). При цьому, національний ринок полімерної сировини не може належним чином задовольнити потреби товаровиробників (з точки зору асортименту та якості), що з огляду на застосування спеціального мита, призведе до зниження конкурентоспроможності українських виробників готових товарів, втрати їх внутрішнього і зовнішніх ринків збуту, скорочення робочих місць та недоотримання податкових надходжень.

Окрім того, запровадження 18% мита на імпорт полімерних матеріалів через спотворення конкурентних умов зумовить зростання вартості широкого асортименту товарів, зокрема й споживчих та побутових товарів, будівельних матеріалів, харчових продуктів. В умовах нестабільності та істотного зниження купівельної спроможності споживачів це може стати критичним для багатьох галузей.

З метою попередження суттєвого негативного впливу на різні сектори національної економіки, Американська торговельна палата в Україні та Спілка українських підприємців закликають Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України вжити негайних заходів щодо скасування рішення Міжвідомчої комісії з питань міжнародної торгівлі №СП - 445/2020/4411-03. Також, бізнес-спільнота звертається за підтримкою до Офісу Президента України, Прем'єр-міністра України, Антимонопольного комітету України, та Офісу простих рішень та результатів.

Офіційні постачальники послуг