Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Адвокати Sayenko Kharenko успішно захистили інтереси Philip Morris в антиконтрафактній справі та стягнули компенсацію на понад 1,4 млн гривень

Адвокати практики інтелектуальної власності Sayenko Kharenko успішно захистили права та інтереси Philip Morris у кримінальній справі щодо незаконного використання торговельної марки. Організована група зловмисників налагодила оптове виробництво та збут контрафактних цигарок  «BOND STREET».

Проти осіб, задіяних у виробництві та розповсюдженні підроблених цигарок, було ініційовано кримінальну справу, зокрема, за незаконне використання знаків для товарів та послуг. За це передбачена відповідальність, визначена ст. 229 Кримінального кодексу України.

Завдяки розробленій адвокатами Sayenko Kharenko стратегії захисту інтересів клієнта, своєчасному збору й наданню всіх необхідних доказів та проактивній координації з правоохоронними органами, у короткі строки було завершене досудове розслідування кримінального провадження з передачею справи до суду.

Після серії судових засідань Залізничний районний суд  17.08.2023 визнав винними трьох членів злочинного угруповання. Суддя зобов’язав знищити контрафактний товар і дороговартісну виробничу лінію порушників, призначив їм умовні терміни відбуття покарання та зобов’язав виплатити компенсації понад 1,4 мільйони гривень.

Sayenko Kharenko нещодавно почали співпрацювати з Philip Morris у аниконтрафактному напрямі.

«Наразі правоохоронні органи розслідують щонайменше 6 кримінальних справ про підробку брендів Philip Morris International. Такі справи відкриті проти нелегальних виробників у Дніпрі, Чернівцях, Києві та Одесі. Для компанії Philip Morris це перший успішний кейс із захисту власних брендів у суді за час роботи компанії в Україні. Ми очікуємо, що і надалі інтереси нашого бізнесу будуть справедливо захищені в українських судах», – зазначив Сергій Вербов, менеджер із захисту торгових марок компанії Philip Morris Ukraine.

Справу супроводжувала команда адвокатів Sayenko Kharenko у складі партнера Ярослава Огнев’юка, старшого юриста Володимира Грунського та юриста Миколи Лисенка.

Офіційні постачальники послуг