Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Адвокати Sayenko Kharenko досягли в інтересах Ощадбанку відшкодування збитків від незаконного використання торговельної марки на рекордну для України суму в понад 390 мільйонів гривень

Понад 390 млн грн – такою є рекордна для України сума відшкодування, яку команді практики інтелектуальної власності Sayenko Kharenko вдалося відсудити за неправомірне використання торговельної марки. Йдеться про справу щодо стягнення збитків з Акціонерного товариства «Сбербанк», яке в подальшому перейменовано на Акціонерне товариство «Міжнародний резервний банк», за неправомірне використання торговельної марки, що належить Ощадбанку. Вказана справа є логічним продовженням ініційованої в 2016 році та в подальшому виграної судової справи про заборону АТ «Сбербанк» використовувати належну Ощадбанку торговельну марку.

Завдяки ретельній роботі команди Sayenko Kharenko та підтримці Ощадбанку була розроблена та успішно впроваджена стратегія, що враховувала всі найважливіші аспекти справи. Було докладено максимальних зусиль та інноваційних підходів для збору необхідних доказів та підготовки позову до суду з метою належного підтвердження факту упущеної вигоди та розміру завданих збитків.

У цій справі суд першої інстанції відмовив у позові, обґрунтовуючи своє рішенням тим, що на його думку, не було доведено склад правопорушення, судова експертиза нібито містила недоліки, а преюдиція не мала застосовуватись, бо відповідач володіє іншими торговельними марками.

Не погоджуючись із рішенням суду, адвокати Sayenko Kharenko подали апеляційну скаргу. Після серії судових засідань та успішного касаційного оскарження процесуальної ухвали, Північний апеляційний господарський суд виніс рішення, яким було задоволено апеляційну скаргу повністю, зокрема, задоволено повністю позовні вимоги щодо стягнення збитків за неправомірне використання торговельної марки з АТ «Міжнародний резервний банк» (перейменований Сбербанк) у розмірі понад 390 млн гривень. Рішення апеляційного суду набрало законної сили.

Окрім того, що ця мегаперемога вчергове підкреслює висококласний рівень професійної компетентності IP команди Sayenko Kharenko, вона ще й має велике значення для подальшого розвитку практики відшкодування збитків за порушення прав інтелектуальної власності в Україні.

Ми вдячні Ощадбанку за довіру та підтримку і вітаємо з яскравим результатом спільної співпраці!

Проєкт був успішно реалізований командою в складі старшого юриста Володимира Грунського та юриста Геннадія Кочіна. Очолював команду та розробляв стратегію партнер Ярослав Огнев’юк.

Офіційні постачальники послуг