Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Адвокати Asters захистили інтереси трейдера в арбітражному спорі

Команда адвокатів Asters здобула перемогу для Oilseeds Trading, трейдера шротів, зернових та олійних культур з Великої Британії, в міжнародному арбітражі за регламентом Федерації асоціацій олії, насіння та жирів (FOSFA).

Покупець з країни Близького Сходу звернувся до Oilseeds Trading з позовом у зв’язку із договором купівлі-продажу соняшникової олії наливом. Позивач передплатив значний обсяг товару походженням з України, однак не забрав його до визначеної в угоді дати. Вже після закінчення періоду поставки територія України, де зберігалась призначена для передачі покупцю олія, була окупована російськими військами під час повномасштабного вторгнення.

Позивач, отримавши відзив від Oilseeds Trading на позовну заяву, а також зустрічний позов про стягнення збитків, відмовився від продовження розгляду справи, і арбітражний суд залишив позов покупця без розгляду. Такий результат дозволяє Oilseeds Trading компенсувати збитки, спричинені порушенням договору з боку покупця.

Над справою працювали команда Asters у складі старшої юристки Дарини Ущапівської, юриста Олексія Ізотова*, молодшого юриста Гордія Лисенка під керівництвом радника Олександра Фролова.

*Олексій Ізотов залишив Asters у вересні 2023.

Asters – найбільша українська юридична фірма повного циклу з офісами в Києві, Брюсселі, Лондоні та Вашингтоні. Фірма має доступ до понад 125 юрисдикцій через розвинену мережу партнерських юридичних фірм.

Офіційні постачальники послуг