Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

86% компаній повністю функціонують після двох років повномасштабної війни росії в Україні – результати останнього опитування Американської торговельної палати в Україні

86% компаній повністю функціонують після двох років повномасштабної війни росії в Україні – результати останнього опитування Американської торговельної палати в Україні

23 лютого, 2024

Американська торговельна палата в Україні презентує результати опитування «Ведення бізнесу після двох років повномасштабної війни росії в Україні». Мета опитування – оцінити стан бізнесу в Україні після двох років повномасштабного вторгнення та визначити критичні виклики для бізнес-спільноти у 2024 році.

86% компаній-членів повністю функціонують після двох років повномасштабної війни росії в Україні. 12% продовжують працювати частково.

30% респондентів вказали, що заводи/фабрики/потужності/склади/офіси їх компаній були пошкоджені: 75% з них мають незначні ушкодження, 25% – невиправні ушкодження. 58% компаній-членів не зазнали жодних ушкоджень після двох років війни. У 7% компаній є активи, що знаходяться під окупацією.

Найскладнішим питанням опитування було питання безпеки та захищеності працівників. 54% респондентів зазначили, що всі співробітники їх компаній у безпеці. На жаль, були й болісні цифри: у 31% компаній були випадки отримання поранень співробітниками та у 29% компаній були випадки смерті співробітників.

84% компаній-членів Палати мають працівників, які служать у Збройних силах України.

Ключовими викликами для компаній в наступні шість місяців є безпека та захист співробітників (85%), здоров'я та психічний стан співробітників (70%), ракетні атаки росії на критичну інфраструктуру та бізнес-активи (61%), залучення та збереження топ-кадрів (56%), економічна та споживча рецесія (54%).

Топ-3 кроки, які має зробити Уряд України, щоб суттєво допомогти бізнесу на місцях: проведення реальної та ефективної судової реформи (22%), забезпечення чіткої та прозорої процедури бронювання (22%), посилення національної безпеки та оборони та розмінування території України (21%).

Андрій Гундер, Президент Американської торговельної палати в Україні, прокоментував: «Незважаючи на труднощі, натхненна відважними захисниками, бізнес-спільнота продовжує працювати та вірити в Україну, підтримуючи економіку, сплачуючи податки та створюючи робочі місця для українців. 86% компаній-членів повністю функціонують після 2 років повномасштабної війни росії в Україні. Безпека співробітників та судова реформа є найвищими пріоритетами для бізнесу. Ми продовжуватимемо працювати з Урядом України і просувати порядок денний, спрямований на економічне зростання, формувати політики з фокусом на відновлення, та знаходити можливі інструменти та шляхи підтримки економіки».

125 керівників та топ-менеджерів компаній-членів Палати взяли участь в опитуванні, проведеному з 12 по 22 лютого 2024 року. 76% респондентів – керівники компаній.

Детальні результати опитування доступні за посиланням.


Довідка про Американську торговельну палату в Україні:

Американська торговельна палата в Україні (Палата) є провідною міжнародною бізнес-асоціацією, яка служить 600+ компаніям-членам в Україні з 1992 року, доносить об’єднаний голос американських, міжнародних та українських компаній, які інвестували більше 50 млрд доларів в Україну та залишаються вірними країні й зараз, під час війни.

Читайте також

Офіційні постачальники послуг