Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

4G вже працює на 22 підземних станціях київського метро

Київстар, Vodafone Україна та lifecell  разом з компанією  Huawei наприкінці серпня запустили 4G ще на 7 станціях київського метро та у тунелях між ними.

Серед 7 станцій, на яких мобільний інтернет з'явився у кінці серпня: Хрещатик, Площа Льва Толстого,  Олімпійська, Палац Україна та Палац спорту, Кловська та Печерська. Разом з тими станціями, які були запущені раніше, 4G мережа мобільних операторів вже працює на 22 станціях із 46 підземних.

Нагадаємо, що розширення 4G-мережі у метро відбувається поетапно і запустити швидкісний інтернет на решті станцій мобільні оператори планують до кінця 2020 року.  Під час технічних робіт у метро дотримуються всіх заходів безпеки: проводиться періодичне тестування співробітників, всі працюють у захисних масках та забезпечені антисептиками.

Для роботи 4G у метро оператори використовують спільне обладнання від компанії Huawei, але власні частоти відповідно до ліцензій. Частоти використовуються у двох діапазонах: 1800 МГц та 2600 МГц, що дозволяє забезпечити кращу якість та швидкість мобільного інтернету.

Офіційні постачальники послуг