Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

398 тисяч благодійних SMS та 7,3 млн гривень: як абоненти Київстар допомагають дитячим лікарням

Вже 2,5 роки Київстар спільно з МБФ «Українська Біржа Благодійності» реалізують ініціативу «Дитяча надія», в рамках якої абоненти мобільного оператора надсилають благодійні кошти через SMS для допомоги дітям з онко та кардіо захворюваннями. За цей час проєкт підтримали понад 147 тисяч українців.

Наприкінці 2018 року національний мобільний оператор започаткував проєкт
«Дитяча надія», основна мета якого допомогти дітям з вадами серця та онкологічними захворюваннями. Благодійну ініціативу вдається реалізовувати завдяки SMS-повідомленням небайдужих абонентів Київстар. Загалом для проєкту «Дитяча надія» було відправлено більш як 398 тисяч благодійних SMS, а середній розмір пожертви становить 15 гривень.

«Ініціатива «Дитяча надія» щоразу доводить теорію маленьких добрих справ – разом  тисячі невеликих пожертв склали вже понад 7 мільйонів гривень, на які вдалося придбати життєво необхідне обладнання для сотень маленьких пацієнтів. Від імені Київстар я хочу подякувати усім небайдужим абонентам, що стають справжньою дитячою надією», говорить Ганна Захараш, директор із корпоративних комунікацій Київстар.

Згідно зі статистикою отриманих SMS-повідомлень, найчастіше підтримують «Дитячу надію» абоненти з львівського регіону. На другому місці за кількістю надісланих благодійних SMS – київський регіон. Статистика показує, що загалом в рамках проєкту абоненти обирають частіше онко напрям для допомоги. Наразі для підтримки онкохворих дітей відправлено 227 тисяч SMS, а для напряму «Допомога дітям з хворобами серця» надіслано 171 тисяча SMS-повідомлень. Дитячою надією стають люди різного віку – від 15 до 60 років. А найчастіше благодійниками проєкту стають чоловіки 35-39 років.

Завдяки всім залученим коштам, які перераховували абоненти Київстар за допомогою SMS-повідомлень, було закуплено та передано обладнання та матеріали для 34 відділень у 15 лікарнях по всій Україні. Щороку ці медичні заклади допомагають долати хвороби близько 50 тисячам маленьких пацієнтів.

Лікарні звертаються по допомогу для придбання різноманітного обладнання: від розхідних матеріалів та ремонту медичного обладнання до придбання нового обладнання в операційні та палати, або закупівлю високовартісного обладнання, наприклад, для трансплантацій кісного мозку у дітей. Особливо критично не вистачає необхідного медичного обладнання в регіональних лікарнях. В середньому, один проєкт передачі обладнання в лікарню складає 250 тисяч гривень, а щоб зібрати ці кошти, необхідно близько трьох тижнів.

Всі абоненти передплаченого зв’язку Київстар мають можливість обрати напрямок допомоги (онко чи кардіо), та один з чотирьох регіонів країни (Київ, Дніпро, Львів та Одеса), в лікарні яких будуть спрямовані їхні благодійні внески. Пожертва може бути разовою, від 1 до 3000 гривень, або регулярною – 2, 5, 10, 15 та 20 гривень. Регулярна пожертва буде здійснюватися автоматично після кожного поповнення рахунку від 40 грн. Кошти, які абоненти жертвують через SMS, не обтяжуються податками - 100% пожертв перераховуються УББ на реалізацію проєкту. Звіти щодо використання коштів можна переглянути на порталі dobro.ua.

Переглянути подробиці та підтримати ініціативу можна за посиланням.

Офіційні постачальники послуг