Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

1,6 млн кг продуктів отримали 210 000 родин – програма триває

25.06.2023

Гуманітарна програма «Продуктовий набір» вже рік допомагає продуктами першої необхідності українцям та українським родинам, які опинилися у скрутних умовах. За цей час вдалося cформувати і передати 210 тисяч продуктових наборів на суму 84 млн грн.

Програма ініційована компанією McDonald’s Україна та втілюється Фундацією Дім Рональда МакДональда й силами працівників McDonald’s, аби допомогти переселенцям, родинам у прифронтовій зоні, потерпілим у звільнених районах і іншим, хто цього потребує.

За рік існування програми було передано 1,6 млн кг продуктів харчування (співмірно з 80 повністю заповненими вантажівками) у 23 регіони України. Кожен продуктовий набір містить найбільш необхідні продукти, такі як: каша, борошно, консерви, булки, олія, молоко тощо, яких вистачає родині на 3-5 днів.

Надати таку масштабну допомогу вдалося завдяки залученості небайдужих та надійних партнерів. За понад рік співпраці набори передавали через більш ніж 350 благодійних і громадських організацій, а 24 компанії надавали продукти чи виконували логістичну роботу.

Понад 500 працівників McDonald’s долучилися на волонтерських засадах: налагодили організаційні процеси, логістику, проводили перемовини з постачальниками й партнерами, пакували продуктові набори і продовжують робити це й надалі. Волонтери компанії використали свої компетенції та експертизу і керувалися високими вимогами до якості продуктів, щоб допомога надавалася системно і швидко потрапляла до тих, хто цього потребує найбільше.

Програма існує вже рік за підтримки партнерів: «Релігійне управління Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Україні», компаній «Альфа-Пак», HAVI Logistics Ukrainе, ARYZTA, «Сантрейд» (ТМ «Олейна»), Bimbo QSR Ukraine, Huhtamaki Foodservice Ukraineй інших, та логістичного партнера «Нова Пошта». Також значущі внески на початку програми зробили Глобальна Фундація Дім Рональда Макдональда та Фундація в Румунії, а також McDonald’s в Польщі та Швейцарії.

Фундація Дім Рональда Макдональда у партнерстві з McDonald’s протягом всього минулого року також реалізовували програму закупівлі життєво важливого медичного обладнання. У ній волонтери передали понад 600 приладів сучасного медичного обладнання для проведення хірургічних операцій та лікування мінно-вибухових ран до понад 100 державних лікарень.


Про McDonald’s Україна

McDonald’s в Україні — лідер серед ресторанів швидкого обслуговування. Перший заклад відкрито 24 травня 1997 р. в Києві. McDonald’s щорічно входить до переліку 100 найбільших платників податків в Україні, а також до переліку найкращих роботодавців. McDonald’s в Україні — партнер-засновник і найбільший корпоративний партнер Фундації Дім Рональда МакДональда в Україні.

Cлідкуйте за сторінками McDonald’s в Україні в соцмережах Facebook, Instagram і YouTube.

Про “Фундацію Дім Рональда МакДональда в Україні”

“Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні” розпочала роботу 2016 року. Це частина глобальної благодійницької мережі “Фундація Дім Рональда МакДональда”, заснованої 1974 року в США, що працює тепер у 62 країнах світу. Фундація підтримує розвиток сімейно орієнтованої медицини, що передбачає залучення всієї сім’ї до лікування дитини. Перший проєкт Фундації в Україні — створення Сімейних кімнат Рональда МакДональда. Це спеціально облаштоване місце в лікарні, де батьки й родичі дитини-пацієнта можуть перепочити, набратися сил, поспілкуватися й побавитися з дитиною, а також задовольнити свої базові потреби в гігієні, сні чи харчуванні. Докладніше — на rmhc.org.ua.

Контакти для ЗМІ:

Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні

Ельнара Іманова

+38 050 515 10 87

Elnara.Imanova@rmhc.org.ua

Пресслужба McDonald’s

Сніжана Пушкар

+380 50 432 94 53

snizhana.pushkar@ua.mcd.com

Офіційні постачальники послуг