Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Охорона здоров’я

Міністерство охорони здоров’я України опублікувало проект постанови КМУ щодо договорів керованого доступу

Міністерство охорони здоров’я України опублікувало проект постанови КМУ щодо договорів керованого доступу

Американська торговельна палата в Україні вітає опублікування проекту постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання щодо договорів керованого доступу» для громадського обговорення.

Договори керованого доступу є формальними домовленостями між платниками та виробниками з метою розподілу ризиків, пов’язаних з невизначеністю впровадження нових технологій охорони здоров'я, які б дозволили отримати доступ до нових лікарських засобів. Іншими словами, договори керованого доступу надають доступ  до медичного продукту на ринку шляхом розподілу вартості невизначеності між платником і виробником.

Розробка даного проекту постанови є важливим кроком, що має на меті запровадження  даного інструменту на ринку України та здійснення державних закупівель інноваційних ліків та інших медичних технологій.

Застосування договорів керованого доступу дозволять розширити доступ до ефективних медичних послуг, таких як лікування із застосуванням оригінальних інноваційних препаратів для пацієнтів, а державі допоможе більш ефективно використовувати державні кошти.

З цією метою Комітет Палати з питань охорони здоров'я неодноразово проводив навчальні заходи, залучаючи міжнародних спікерів, експертів у сфері впровадження трансформації системи охорони здоров'я з різних країн, щоб галузь та платники отримали досвід щодо шляхів прозорої співпраці та пошуку взаємного балансу у забезпеченні найбільш ефективних ліків для українських пацієнтів.

Експерти Комітету Палати з питань охорони здоров'я активно підтримують та просувають дані зміни, а також фокусуватимуть свої зусилля та лідерство на покращенні регулювання реалізації договорів керованого доступу в Україні.

Офіційні постачальники послуг