Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

AVELLUM консультує щодо найбільшої реструктуризації зовнішнього боргу України на суму 20,47 млрд дол. США

AVELLUM виступила юридичним радником Міністерства фінансів України у зв’язку з успішною реструктуризацією державного та гарантованого державою зовнішнього боргу України на загальну суму 20,47 млрд дол. США. Це вагоме досягнення є важливим кроком на шляху України до збереження макроекономічної стабільності та забезпечення необхідних ресурсів для фінансування оборони країни в умовах війни з росією.

Трансакція, в якій Rothschild & Co виступила фінансовим радником, а White & Case – міжнародним юридичним радником Міністерства фінансів України, включала отримання згоди та обмін 13 серій непогашених єврооблігацій України та гарантованих державою єврооблігацій Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України на 8 нових серій єврооблігацій України.

Реструктуризація передбачала:

  • Списання 37% номінальної вартості боргу: Зменшення боргу України більш ніж на 8,5 млрд дол. США
  • Зменшення витрат на обслуговування боргу: Україна заощадить 11,4 млрд дол. США на виплатах за боргом протягом наступних трьох років та понад 22,8 млрд дол. США до 2033 року
  • Продовження строку погашення: Середній строк погашення реструктуризованих єврооблігацій продовжено приблизно на чотири роки

Гліб Бондар, старший партнер AVELLUM, відзначає: “Для нас велика честь долучитися до цієї історичної трансакції. Ця реструктуризація дозволяє значно зменшити комерційний борг України та підтверджує готовність України виконувати свої фінансові зобов’язання і співпрацювати з інвесторами, незважаючи на війну. Списання 37% номінальної вартості боргу, одне з найбільших за останні роки в ході реструктуризацій суверенного боргу, відображає конструктивний діалог з держателями облігацій та прагнення України забезпечити довгострокову стабільність обслуговування боргу. Ми вдячні за плідну співпрацю професійній команді Міністерства фінансів України, а також усім залученим сторонам.”

Команду AVELLUM очолив старший партнер Гліб Бондар за підтримки керуючих юристів Мар’яни Веремчук та Юрія Краснолюдського, юристів Андрія Крошка, Еліни Криган, Нікіти Тіпікіна-Головка і Ольги Гарголи.

Офіційні постачальники послуг